Azar potvrdio odlazak!

Autor:

Sport

19.05.2019

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali smo prvo spekulacije, pa najavu, onda potvrdu od najuticajnijih nemačkih medija, a sada je tu i "pečat" na transfer Torgana Azara u Borusiju iz Dortmunda. Posle "dabl-dabl" učinka u ovoj sezoni (10 golova i 10 asistencija), odnosno nekoliko uspešnih godina u redovima Ždrebaca, došlo je vreme za transfer karijere jednog od mlađe braće iz familije Azar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Torgan Azar na treningu belgije sa bratom Edenom i novim saigračem Vitselom

- Kada vas pozove klub kao što je Dortmund tu nema mnogo razmišljanja, moji motivi su jasni. Nadam se da ću uspeti lako da se prilagodim. Zaista ne mislim da će u tom smislu biti nekih problema. Uvek je dobro imati nekoga koga poznaješ kada ideš u novu srednu. U Dortmundu ću imati Aksela Vicela. On je sjajan igrač sa kojim se često čujem. Sledeće sezone on će biti tu da mi pomogne - kazao je Torgan Azar nakon jučerašnjeg poslednjeg meča u dresu Menhengladbaha baš protiv Dortmunda. 

Podsetimo na pisanje našeg portala od pre pet dana... Torgan Azar stiže na Vestfalen za sumu između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Klub iz Dortmunda ga je jurio još prošlog leta, a Belgijanac bi trebalo da zameni Kristijana Pulišićakojeg je za 64.000.000 kupio Čelsi. Azar će potpisati ugovor na pet godina.

Ovog leta u Dortmund stiže i Niko Šulc, još jedan bivši igrač Menša, odnosno učenik Lusijana Favra. Njegove odlične igre ove sezone nisu mu obezbedile samo transfer iz Hofenhajma u Borusiju, već i status standardnog levog beka nemačke reprezentacije. 

U tom smislu, Dortmund je već odradio fin posao, a pijaca još nije ni počela. Dva vrhunska pojačanja za oko 50.000.000 evra - nije loše za početak. Ili za jednog Pulišića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading