OTROVALI SU NAS U AJNDHOVENU!

Autor:

Sport

22.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najtežih poraza u istoriji fudbaleri Crvene zvezde doživeli su u Ajndhovenu 2004. godine, gde ih je u kvalifikacijama za Ligu šampiona PSV savladao sa 5:0, a član te generacije Boško Janković otkrio je da je pola tima crno-belih pred tu bolnu "petardu" bilo otrovano!

Boško Janković

O tom momentu dosad niko nije govorio, a jedan od miljenika Zvezdinog severa ispričao je i zbog čega nije karijeru završio u voljenom klubu, odnosu sa Slavoljubom Muslinom i čuvenoj generaciji 1984, u kojoj su bili Dušan Basta, Dejan Milovanović, Marko Perović, Aleksandar Luković, Dragan Mrđa i on. Sve deca kluba koja su kasnije zaigrala u prvom timu crveno-belih.

BASTA DOMINIRAO

- Imali smo 3:1 i napravimo kiks pozadi i bude 3:2 u Beogradu. Neverovatna ekipa PSV. Park, Van Bomel, levi bek Li, Filip Koku. Van Bomel namazan, a mi deca od 20 godina. Ja jesam dao gol, ali Basta je dominirao na tom meču i to na poziciji zadnjeg veznog. I onda dođe Ajndhoven. Ne znam da li je namerno ili slučajno. Nas pet ili šest se otrujemo, imali smo problem sa stomakom. Ja, Žigić, koji nije odigrao utakmicu. Žalili smo se na strašne bolove u stomaku. Biševac dobija crveni u petom minutu, šta da tražimo dalje. Bili smo mali miševi za njih i izgubimo 5:0 - ispričao je Janković u razgovoru za portal Mondo.

RepublikaFoto: Starsport
Boško Janković

Janković je poslednju sezonu odigrao 2016. u dresu Verone, a na Marakanu se nije vratio zbog povrede kuka.

- Razgovarao sam dva puta sa Zvezdanom Terzićem, koji mi je rekao da se vratim. Zarađivao bih ozbiljan novac ovde. Međutim, shvatio sam da ne smem to da uradim, da ne smem da prevarim klub koji mi je dao sve u životu. Možda bi neko na mom mestu potpisao ugovor, ali ja nisam želeo da govore kako sam se vratio zbog para - rekao je bivši reprezentativac Srbije.

NEPRIJATNO ISKUSTVO

Prvo iskustvo sa tadašnjim trenerom Zvezde Slavoljubom Muslinom (2003. godina) bilo je neprijatno.

- Hvala Muslinu na odluci da me pošalje na Ub. Iz nekog razloga nas nije simpatisao. Jeste simpatisao Milovanovića i Perovića, koji su mu se uklapali u sistem. Basta, Mrđa, Luković i ja nismo. Sećam se scene, okupili se svi pred početak sezone. Pogledao me i samo je rekao: "Boško, Basta, Mrđa i Lune, hajde sada presvucite se i mrš na Ub".

Foto: Starsport

Lekcija na šljaci Tome Milićevića

Ispričao je Janković i vrednu lekciju koju je naučio od Zvezdinog maga za rad sa mlađim kategorijama, legendarnog Tome Milićevića.

- Imali smo centaršuteve. Lopte su se iscepale i šljaka se lepila za njih. Pa kad je udariš glavom, kamenčići te raseku. Na jednom treningu sam izbegao dve, tri lopte i Toma me je video. Uzeo je šljaku u ruku i izmazao me po licu. Drugo je to vreme bilo, stara škola. Otad sam počeo da igram fudbal glavom i imao nenormalan učinak golovima glavom. Bila je to dobra lekcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading