ZVEZDA SANJA DUPLU KRUNU A PARTIZAN REPRIZU FINALA KUPA IZ 2001.

Autor: ILIJA MOMČILOVIĆ

Sport

23.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda i Partizan ukrstiće večeras na Marakani (19.00, Arena sport 1) koplja u dvoboju za trofej u Kupu Srbije. Biće to njihov 11. međusobni duel u finalu najmasovnijeg domaćeg takmičenja, u kojem crveno-beli jure 25, a crno-beli 16. trofej.

RepublikaFoto: Starsport
SPREMNI ZA DERBI

Zvezda želi da osvajanjem pehara potvrdi dominaciju i tako prigrabi prvu duplu krunu posle 12 godina, ali i da joj to bude šlag na torti u jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji.

S druge strane, "parni valjak" iza sebe ima turbulentnu sezonu za zaborav. Partizan je u njoj promenio tri trenera i završio treći na tabeli, pa bi trofej u Kupu predstavljao spas, ali i satisfakciju da su bar jednom pobedili večitog rivala u ovoj sezoni.

ILIĆEVA SIMBOLIKA

Pre 18 godina odigran je poslednji derbi u Kupu na Marakani, a Partizan je slavio golom kapitena Saše Ilića. I na kraju te sezone Zvezda je osvojila titulu, pa je želja crno-belih da se istorija ponovi, a da Ilić karijeru završi simbolično sa peharom na terenu najvećeg rivala.

- Igramo za trofej, popravnog neće biti. Dobro je za srpski fudbal što dva najveća kluba igraju finale, pa neka pobedi bolji. Mi imamo dosta motiva da osvojimo trofej i učinićemo sve da slavimo. Da na neki način spasemo sezonu - naglasio je trener Partizana Savo Milošević, a na njegove reči nadovezao se i iskusni golman Vladimir Stojković:

- Najbitnija utakmica u sezoni je pred nama. Protivnik je osvojio titulu, čestitam im i na svim rezultatima koje su napravili. Očekujem spektakl i nadam se da biti pravo uživanje za sve.

PREKID POSTA OD 2007.

Osim što duplu krunu čeka 12 godina, Zvezda pehar u Kupu nije podigla od 2012. Zato šef struke Vladan Milojević veruje da se njegovim igrači nisu ispraznili psihički i fizički posle osvajanja titule.

- Pred početak sezone smo imali cilj da osvojimo oba domaća trofeja, već smo na pola puta. Dobro smo se spremali, daćemo sve od sebe i nadam se dobroj partiji, pa neka pobedi fudbal - poručio je Milojević, dok je kapiten Vujadin Savić bio još konkretniji:

- Želimo i duplu krunu, čekamo je još od 2007, pa da prekinemo post. Verujem da ćemo uspeti da je osvojimo.

RepublikaFoto: Starsport

Na Marakanu za 500 dinara

Svaki navijač koji želi da večeras uđe na Marakanu moraće da plati najmanje 500 dinara, koliko koštaju ulaznice za severnu i južnu tribinu. Karta za istok košta 1.000 dinara, za bočne delove zapada 1.200, a za centralni 1.500 dinara. U prodaji su i VIP 2 mesta po ceni 3.000, a VIP 1 i VIP galerija koštaju po 4.000 dinara.

 

RepublikaFoto: youtube.com/GROBARI.NET

Sale ponovo brani trofej

Tog 21. maja 1992. četrnaestogodišnji Saša Ilić je "čuvao" pehar u finalu Kupa Jugoslavije i bio svedok pobede Partizana u dvomeču nad večitim rivalom (1:0, 2:2). Punih 27 godina kasnije Sale na Marakani igra poslednji meč u karijeri, upravo u borbi za isti trofej. Ako crno-beli slave, Ilić će zatvoriti krug i simbolično svima pokazati da je uspeo da obavi ulogu čuvara, koja mu je poverena još kao kadetu 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading