SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O ŽREBU: Evo ko su potencijalni protivnici Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Autor:

Sport

24.05.2019

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana osvojili su Kup Srbije i tako profitirali na dva fronta - osvojili su trofej, a pored toga u kvalifikacije za Ligu Evrope krenuće od drugog kola, tako da će imati više vremena za odmor i pripremu.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri i stručni štab Partizana proslavljaju osvajanje Kupa Srbije

Zahvaljujući pobedi nad Crvenom zvezdom (1:0), crno-beli su izborili mesto u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tako će umesto 11, prvi takmičarski meč u novoj sezoni fudbaleri Partizana odigrati 25. jula.

Partizan će biti nosilac u drugom kolu kvalifikacija, a potencijalni rivali su: 

Vardar (Makedonija), AEL Limasol (Kipar), Alaškert (Jermenija), Kilmarnok (Škotska), Šahtjor Soligorska (Belorusija), Vitebsk (Belorusija), Domžale (Slovenija), Krusejders (SevernaIrska), Ventspils (Letonija), Stjarnan (Island), Norčeping (Švedska), Haugesund (Norveška), Bran (Norveška), Vaduz (Lihtenštajn), FolaEš (Luksemburg), Tobol (Kazahstan), Ordabasi (Kazahstan), Krakovija (Poljska), Lehija (Poljska), Nefči (Azerbejdžan), Sabail (Azerbejdžan), Kork Siti (Irska), Dinamo Tbilisi (Gruzija), Lokomotiva Plovdiv (Bugarska), Zrinjski (BiH).

RepublikaFoto: Starsport

Ako prođe dalje, Partizan će biti nosilac i u trećoj rundi, a za sada poznati potencijalni rivali su: 

Hajduk (Hrvatska), Marijupolj(Ukrajina), Gabala (Azerbejdžan), Žalgiris (Litvanija), Aris (Grčka), Jablonec (Češka), Atromitos (Grčka), Bnej Jehuda (Izrael), Rendžers (Škotska), Spartak Trnava (Slovačka), Videoton (Mađarska).

U eventualnoj plej-of rundi, Partizan bi kao nosilac mogao da dobije za rivale AEK (Grčka), Mitjilend (Danska), Molde (Norveška), Rijeku (Hrvatska), AZ Alkmar (Holandija), Vitoriju (Portugal), Apolon (Kipar), a ukoliko izgubi povlašćen status onda bi se situacija značajno zakomplikovala jer bi mu mogući protivnici bili PSV Ajndhoven i Fejenord (oba Holandija), CSKA (Rusija), Legija (Poljska), Roma(Italija), Braga (Portugal), Espanjol (Španija), Viktorija Plzenj (Češka).

Žreb za drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope održaće se 19. juna, a dvomeči će se igrati 25. jula i 1. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading