FSS zajedno sa Zajednicom i klubovima pokrenuo važan projekat!

Autor:

Sport

28.05.2019

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava srpski fudbal jeste neodgovarajuća fudbalska infrastruktura.

RepublikaFoto: fss.rs
FSS

To se pre svega odnosi na stadione koji su građeni pre više od 50 godina, ali i na terene koji su u jako lošem stanju, daleko ispod standarda koje savremeni fudbal zahteva.

Na inicijativu FSS klubovi će iskoristiti pauzu između dva prvenstva da rekontruišu svoje glavne terene i postave nove travnate podloge. Novi tereni u skladu sa najsavremenijim zahtevima i standardima biće postavljeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kruševcu, Surdulici, Ivanjici, Lučanima, Šapcu...

Realizacija ovog veoma važnog projekta već je u toku, a radovi su započeti na stadionima Napretka, Partizana i Voždovca. FSS će narednih dana potpisati ugovore sa velikim brojem klubova, a predviđeni su radovi na sanaciji drenaže, postavljanju savremenih zalivnih sistema i nove travnate podloge najvišeg kvaliteta. Na nekim stadionima će biti ugrađeni i grejači terena, a mnogi klubovi će uložiti značajna sredstva i na unapređenje pratećih sadržaja (tribine, sedišta, svlačionice, semafori, pomoćni tereni...).

Pored Superligaša, pomoć će dobiti i prvoligaški klubovi. Namera saveza je da se klubovi u novoj sezoni nadmeću na novim, savremenim terenima kako bi kvalitet fudbala bio na višem nivou. FSS će pratiti realizaciju ovog veoma važnog projekta i prezentirati javnosti više detalja u narednim danima.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading