U koji deo Londona ide trofej: Čelsi i Arsenal u Bakuu igraju finale LE!

Autor:

Sport

29.05.2019

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski rivali iz Londona, fudbaleri Čelsija i Arsenala, večeras u Bakuu igraju za trofej Lige Evrope.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa jedne od prethodnih mečeva

Pehar drugog po snazi evropskog takmičenja znači spas sezone za jednog od dva tima, s tim da bi Arsenalu doneo i plasman u Ligu šampiona jer to nije uspeo preko Premijer lige, za razliku od "plavaca".

Dobra stvar za "tobdžije" je što na klupi ima čoveka koji zna kako se podiže pehar Lige Evrope - Unaja Emerija, trostrukog pobednika sa Seviljom, dok se na drugoj strani Mauricio Sari nema trofej u 29-godišnjoj karijeri.


Uz to, Italijan je pred otkazom i već se uveliko priča o povratku u domovinu, u Juventus.

- Želim da mislim samo o finalu. Ugovor sa Čelsijem me vezuje još dve godine i sad nije momenat da se priča o bilo čemu drugom. Želimo da osvojimo trofej - rekao je Sari.

Da nije baš idealna atmosfera u Čelsiju pokazuje i sukob na poslednjem treningu saigrača Davida Luiza i Gonzala Iguaina, što je toliko naljutilo Sarija da je odmah otišao u svlačionicu.

Specijalista za Ligu Evrope, Baskijac Emeri, optimista je pred meč na Olimpijskom stadionu u glavnom gradu Azerbejdžana.

- Verujem u tim, možemo da uzmemo pehar i vratimo se u Ligu šampiona. Šanse su iste kao kada smo krenuli, biće jako teško. Ispred nas je veliki izazov i odgovornost - poručuje Emeri.

Finale Lige Evrope počinje večeras u 21 sat.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading