Eriksen najavio odlazak: Potrebno je samo da me Real kontaktira!

Autor:

Sport

05.06.2019

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Totenhema Kristijan Eriksen rekao je danas da želi da napusti klub u potrazi za novim izazovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijan Eriksen

- Sada sam u fazi karijere gde želim da probam nešto novo. Poštujem klub i sve što se dešavalo u Totenhemu i ništa negativno ne mogu da kažem. Ali, želeo bih da ; probam nešto novo. Nadam se da će odluka biti doneta tokom leta. Takav je plan. U fudbalu se nikad ne zna, ali bolje je da se takve odluke donesu što pre - rekao je Eriksen, preneo "Eurosport".

Mediji su spekulisali da bi Eriksen mogao da pređe u Real Madrid, koji želi da uloži novac u tim, posle neuspešne sezone, bez trofeja.

- Real Madrid je korak napred, ali to bi značilo da iz Reala moraju da kontantiraju ljude iz Totenhema i da kažu da žele Kristijana, a to do sada nisu uradili. Sve zavisi od vlasnika, ali i drugog kluba. Takođe, mogu i da pregovaram o novom ugovoru. Ne možeš sam da odrediš termine, ali ako odlazim iz Totenhema, to će morati da bude korak napred - naveo je Eriksen.

Eriksenov ugovor sa Totenhemom ističe za godinu dana, što znači da klub mora da ga proda ovog leta ako želi obeštećenje. Predsednik Danijel Levi odredio je 130 miliona funti za Eriksena.

 

 

Danski fudbaler može narednog leta da napusti klub kao slobodan igrač, ako ne produži ugovor ili ne pronađe angažman ovog leta. Upitan da li bi ostao u Totenhemu i naredne sezone, pa da ode iz kluba kao slobodan igrač, on je odgovorio:

- Teško je reći, zavisi od mogućnosti. Ako ne bude uzbudljivih ponuda, zašto ne bih ostao u Totenhemu? Ako potpišem novi ugovor, zavisi od uslova.

Eriksen je 2013. godine iz Ajaksa došao u Totenhem, za koji je odigrao 277 utakmica, postigao 66 golova i imao 80 asistencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading