Poker " Orlova" na "Rajku": Srbija ubedljivo savladala Litvaniju i zalečila rane iz Ukrajine!

Autor:

Sport

10.06.2019

18:30 >> 20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju sa 4:1 u četvrtom kolu kvalifikacija za EP.

RepublikaFoto: Starsport
Na nivou... Kostić, Mitrović i Jović

Naš tim je posle ubedljivog poraza u Ukrajini upisao ubedljiv i važan trijum pred nastavak kvalifikacija.

Posle četiri odigrana kola Srbija se nalazi na trećoj poziciji sa četiri osvojena boda.

Selektor Mladen Krstajić je na teren izveo ofanzivnu postavu sa dva napadača, Lukom Jovićem i Aleksandrom Mitrovićem, i to mu se isplatilo već posle prvih 45 minuta.

Meč je počeo dosta "tiho", bez ikakvih indikacija da će u prvom poluvremenu pasti tri gola, ali se sve jako brzo promenilo.

RepublikaFoto: Starsport
Luka Jović je mogao da postigne i het-trik na ovom meču

Prva velika prilika viđena je u 13. minutu, kada je Jovićev šut sa nekih sedam metara od gola odbranjen, ali se nije dugo čekalo i na prvi gol.

Mitrović je iskoristio veliku grešku zadnje linije odbrane gostiju i ostao sam, jedan na jedan, te poslao loptu tik uz stativu gola Litvanaca.

Srbija je posle postignutog gola pojačala tempo igre, pa je ubrzo Jović imao još jednu ogromnu priliku, ali ga je ovog puta prečka omela da postigne gol.

Ipak, litvanska sreća nije dugo trajala, pošto su Orlovi u dva minuta dali dva gola i rešili sve dileme oko ovog susreta.

Prvo je Mitrović iskoristio nesebično dodavanje Tadića posle sjajne akcije naših fudbalera. Čim su Litvanci krenuli sa centra, izgubili su loptu. Ona je na kraju stigla do Jovića koji je prelepo plasirao loptu i poslao je u nebranjeni deo mreže za vođstvo Srbije od 3:0.

Do kraja poluvremena izabranici Mladena Krstajića imali su još jednu priliku, preko Jovića, ali Bartkus ponovo izašao kao pobednik.

Drugo poluvreme počelo je kao i prvo. Krstajić nije ništa menjao, a Srbija je kontrolisala ritam i čuvala loptu od gostiju, ali u isto vreme nije stvarala šanse.

Sve do 67. minuta nije se desilo ništa ozbiljnije, a tada je, posle jedne konfuzne situacije u kaznenom prostoru, Lukić napucao Kostića, koji je bio u ofsajdu.

Litvanija stiže do gola u 71. minutu. Mitrović je nespretno udario loptu rukom, a sudija je opravdano pokazao na kreč. Novikovas je hirurški precizno izveo najstrožu kaznu i smanji na 3:1

Selektor Krstajić je reagovao izmenom, ubacivši Živkovića za Kostića, a "orlovi" su vratili kontrolu odmah posle primljenog gola.

 

Ređale su se šanse naših fudbalera, a Jović je u 81. minut sa samo tri metra posle dodavanja Kolarova ponovo pogodio prečku.

Jović je uskoro napustio teren, a zamenio ga je Katai. Upravo je vezista Čikaga u nadoknadi vremena asistirao rezervisti Ljajiću za konačnih 4:1.

Neposredno nakon gola zvezde Bešiktaša švajcarski sudija je odsvirao kraj.

U narednom kolu kvalifikacija Grupe B "orlovi" dočekuju aktuelnog šampiona Evrope i Lige nacija Portugal, 7. septembra, dok istog dana u Litvaniju dolazi Ukrajina.

Tok meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

REZULTAT - 4:1

KRAAAAJ MEČA I POBEDA SRBIJE OD 4:1

90+2. minut - GOOOL - Adem Ljajić postiže pogodak, Srbija vodi 4:1.

90. minut - Tri minuta nadoknade. Srbija pred pobedom.

88. minut - Poslednja izmena u našem timu, Katai menja Jovića. Posle kornera Spajić je neprecizno šutirao glavom

84. minut - Pokušaj Lukića iz velike udaljenost, bez problema za Batkusa.

83. minut - Jovića u sjajnom solo prodoru Litvanci zaustavljaju prekršajem. U nastavku akcije Kolarov pogađa živi zid iz slobodnog udarca.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

81. minut - Ljajić menja Tadića.

80. minut - NEVEROVATAN promašaj Jovića. Kolarov je poslao oštru loptu, a Jović je sa samo tri metara umesto u prazan gol loptu poslao na prečku.

75. minut - Opasan napad Litvanaca, srećom jedan od naših fudbalera u poslednjem trenutku interveniše i izbacuje loptu u korner.

71. minut - Krstajić pravi prvu izmenu, Živković je zamenio Kostića

70. minut - GOOOL -  Litvanija sa bele tačke smanjuje na 3:1. Mitrović je igrao rukom, a švajcarski arbitar je opravdano pokazao na belu tačku. Novikovas je preuzeo odgovornost i preciznim udarcem poslao Dmitrovića u suprotnu stranu.

69. minut - Petravičijus menja Černiha, prva izmena u litvanskom timu.

65. minut - Karambol i gužva u šesnaestercu Litvanije, na kraju samo ofsajd Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Maksimović

61. minut - Ponovo Jović stavlja na iskušenje Batkusa, ali ovaj bez problema hvata loptu

53. minut - Prvi pokušaj Litvanaca u drugom poluvremenu. Šimkus je poslao loptu pored Dmitrovićevog gola.

52. minut - Šut Kostića po zemlji, Batkus siguran na golu Litvanije.

50. minut - Nema previše dešavanja na terenu, Srbija sigurno čuva ubedljivu prednost.

46. minut - Krenulo je i drugo poluvreme....

I POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Švajcarski sudija nije uopšte produžio ovaj deo igre, pa naš tim na odmor ide sa ubedljivih 3:0.

43. minut - Još jedna šansa za Luku Jovića. Lepo je šutirao srpski napadač, ali je golman Batkus sjajno intervenisao.

35. minut - GOOOL - Srbija samo minut kasnije stiže do 3:0. Luka Jović je majstorski šutirao plasirao loptu u nebranjeni deo mreže.

34. minut GOOOL- Jedan, dva, tri... Srbija se sjajno snašla u napadu, odigrala nekoliko kratkih napada i došla do gola. Tadić je bio nesebičan i uposlio Mitrovića, koji je loptu poslao na nebranjenu mrežu gostiju.

30. minut - Nova velika šansa za "Orlove". Lepo su kombinovali Jović i Kostić, ali je Kostićev udarac zaustavio golman Litvanije.

27. minut - Sjajna akcija fudbalera Srbije. Kostić je lepo uposlio Jovića, ovaj je dobro šutirao, ali nažalost pogodio samo prečku.

24. minut - Dobra saradnja Jovića i Mitrovića. Novi napadač Reala odlično je spustio loptu kolegi iz napada, Mitrović je šutirao, ali mu je udarac bio izblokiran.

 

 

20. minut - GOOOL - Srbija vodi sa 1:0. Napadač Fulama iskoristio je očajnu reakciju defanzivca Litvanije, kojeg je lopta pogodila u nogu i odbila se do Mitrovića. On se nalazio u identičnoj poziciji iz koje je Jović promašio i uspeo da uradi ono što nije njegov kolega par minuta ranije.

18. minut - Srbija ima terensku inicijativu, ali se Litvanci dobro brane.

13. minut - Prva velika šansa za Srbiju. Mitrović je sjajno uposlio Jovića, a ovaj iz stopostotne šanse pogađa samo golmana gostiju.
RepublikaFoto: Republika
Malobrojni navijači Litvanije

11. minut - Apsolutno ništa zanimljivo se ne događa na samom meču. Niti šuta, niti akcija...

6. minut - Monoton početak utakmice, osim polušanse Kolarova, bez ozbiljnijih napada.

2. minut - Prvi pokušaj našeg tima, Kolarov je tukao, ali pored gola

1. minut - Počeo je meč na stadionu Rajko Mitić.

Sastav Srbije:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Startnih 1️⃣1️⃣ | ?????

A post shared by Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) on Jun 10, 2019 at 10:38am PDT

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading