Dokazao vernost Srbiji, pa preuzima "orlove": Gotovo je - FSS počeo pregovore sa novim selektorom!

Autor: Sportklub

Sport

11.06.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje je dana kada će Mladen Krstajić biti smenjen sa pozicije selektora Srbije. Više nisu u pitanju pusta nagađanja, FSS je krenuo u ofanzivu. Pregovori su već počeli, srpska javnost je na nogama. Najbliži klupi "orlova" je bivši selektor "sokolova", Ljubiša Tumbaković.

Tumbaković selektor Srbije?

Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije u pregovorima je sa Ljubišom Tumbakovićem, koji bi uskoro mogao da sedne na klupu državnog tima, saznaje Sport Klub iz dobro obaveštenih izvora.

Iako su "orlovi" posle debakla u Lavovu, u meču trećeg kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. na stadionu "Rajko Mitić" pobedili selekciju Litvanije 4:1, izgleda da je došao kraj saradnji sa Mladenom Krstajićem.

Doskorašnji selektor reprezentacije Crne Gore trenutno je na pregovorima sa čelnicima FSS, koji su podeljeni u ideji da baš Tumbaković preuzme brigu o državnom timu.

Da podsetimo, Tumbaković je "raskrstio" sa selekcijom Crne Gore jer nije želeo da predvodi "sokolove" protiv tzv. Kosova. Iako su Crnogorci želeli da ga zadrže, on je naveo da je njegova moralna obaveza da ne ostane na klupi reprezentacije Crne Gore posle odbijanja da ih vodi na spornoj utakmici.

Srbija je treća u grupi B sa 4 boda, koliko ima i Luksemburg sa utakmicom više. Lider je Ukrajina sa 10 bodova, Portugal ima 2 iz dva meča, dok je Litvanija na začelju sa jednim bodom. 

Šezdesetšestogodišnji Tumbaković trenersku karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a radio je još u Obiliću, Haitanu, Partizanu, AEK iz Atine, Al Nasru, Šandongu, Stil Azinu, Vuhanu, a od 2016. do 2019. sedeo je na klupi selekcije Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading