ŠABANADŽOVIĆ REŠIO MISTERIJU: Arkan je bio vođa "delija"! Nas fudbalere nije dirao

Autor:

Sport

05.09.2017

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imali smo korektan odnos sa navijačima Zvezde. Morali smo da pobedimo u svakom meču, kaže Refik

RepublikaFoto: e-stock/mnpres
Savićević i Šabanadžović u dresu Zvezde

Od najvećeg uspeha jugoslovenskog klupskog fudbala prošlo je 26 godina, a Balkanom još odzvanja "Crvena zvezda je pobednik Kupa evropskih šampiona". Jedan od tvoraca tog uspeha bio je i Refik Šabanadžović, koji je otvorio dušu o periodu provedenom na Marakani. Stameni defanzivac, legenda Zvezde i Željezničara, osvrnuo se na čuvene susrete sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, za kojeg se pričalo da je bio vođa navijača.

RepublikaFoto: Instagram
Strah i prepet: Željko Ražnatović na Marakani

- Istina je, Arkan je bio vođa "Delija". Nas fudbalere nije dirao. Imali smo korektan odnos sa svim navijačima, a često smo se mi igrači skupljali u kafiću na stadionu. Prohtevi su bili veliki jer ništa nije bilo iznad Zvezde, morali smo da pobedimo u svakoj utakmici, nerešen rezultat je pravio problem. A nije svako mogao da igra u najvećem klubu Jugoslavije. Ja sam pošteno igrao, davao sve na terenu, a navijači su to cenili. Od nas se tražilo da budemo fokusirani samo na igru, a tako je i moralo da bude. Došli smo iz različitih sredina, od Podgorice, Zagreba i Skoplja, ali znali smo se iz mlađih selekcija reprezentacije. Nama je bilo najvažnije da damo 100 odsto na terenu jer je konkurencija bila strahovito jaka - istakao je Šabanadžović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading