ODE JOVELJIĆ ZVEZDI 5 MILIONA E!

Autor:

Sport

14.06.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Jović (21) pre dva dana je na spektakularan način predstavljen kao novo veliko pojačanje Reala, a navijači njegovog doskorašnjeg kluba ne bi trebalo da brinu za golove u narednoj sezoni jer će za njih biti zadužen još jedan Srbin koji je ponikao na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Joveljić

Naime, napad Ajntrahta predvodiće talentovani Dejan Joveljić (19), za kojeg će "orlovi" iz Frankfurta platiti Crvenoj zvezdi 4.000.000 evra s tim da će u Ljutice Bogdana stići dodatnih milion evra u slučaju ostvarenog bonusa koji se tiče broja nastupa i postignutih golova. Beograđani su izdejstvovali i 10 procenata od narednog transfera momka rodom iz Bijeljine, pa mogu zadovoljno da trljaju ruke.

Polufinalista Lige Evrope na taj način je pobedio brojnu konkurenciju u borbi za potpis mladog reprezentativca Srbije koji je u nedavno okončanoj sezoni postigao 11 golova za crveno-bele, osam u Superligi i tri u Kupu. Svi detalji vezani za prelazak Joveljića u Nemačku trebalo bi da budu definisani pre ponedeljka i starta "orlića" na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine protiv Austrije.

Prvi čovek šampiona Srbije Zvezdan Terzić istakao je na početku priprema da je upravo popularni Jovelja najtraženiji igrač našeg najtrofejnijeg kluba i da su za njega ponude najkonkretnije. Transfer dobija na značaju jer Dejan u međunarodnim utakmicama još nije bio strelac, kako u Ligi šampiona, gde je proveo samo 48 minuta na terenu, tako i u dresu mlade reprezentacije za koju je nastupio tri puta.

Foto: Tanjug/AP

Nestorovski stiže na Marakanu?

Paralelno sa prodajom Joveljića rukovodstvo crveno-belih radi i na dovođenju kvalitetnog napadača. Šampion Srbije zainteresovan je za reprezentativca Severne Makedonije Iliju Nestorosvkog (29), koji je u minuloj sezoni postigao 14 golova za Palermo u Seriji B. Ipak, klub sa Sicilije finansijski stoji loše i rado bi prodao svog golgetera, i to za obeštećenje od čak 7.000.000 evra. Stoga je eventualna pozajmica jedino prihvatljiva za Zvezdu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading