Nejmar leti iz PSŽ, Real ga teši sa 350 miliona!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

18.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogatim šeicima iz Katara, vlasnicima PSŽ, prekipelo je sa zvezdama u timu i spremaju čistku za svakog ko je nezadovoljan. Prvi na udaru je Nejmar, kog je predsednik "svetaca" Naser el Kelaifi stavio na transfer-listu zbog preslabog učinka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nejmar ide iz Pariza?

Okreću Parižani novi list, ali to neće potresti Brazilca za kog je Real iz Madrida spreman da iskešira vrtoglavih i rekordnih 350.000.000 evra ne bi li skockao pravu aždaju od tima i prekinuo dominaciju Barselone u Primeri.

NIKO NIJE SIGURAN

- Igrači će morati da preuzmu odgovornost više nege ranije. Sve mora da bude potpune drugačije. Moraće da urade više, moraće da rade više. Nisu ovde da bi zadovoljili sebe. Ako se ne slažu, vrata su im otvorena, ćao. Ne želim da vidim da se ponašaju kao slavne ličnosti - oštro je poručio Kelaifi.

Činjenica je da se igrači PSŽ ponašaju neprofesionalno, tu je prednjačio Nejmar (27), pa se može zaključiti da je Brazilac prvi na spisku za odstrel. Od svog dolaska u Pariz 2017. godine iz Barselone za rekordnu sumu od 220 miliona evra, brazilska zvezda nije igrala kako se očekuje. Nejmar se često ulazio u sukob sa navijačima i saigračima, a ove sezone je propustio čak 21 utakmicu u francuskoj Ligi 1, što zbog povrede, što zbog suspenzije. Brazilac je odigrao samo 17 mečeva u šampionatu Francuske, te je ukupno 128 dana od početka sezone bio van terena! Međutim, van terena je bio veoma aktivan vodeći neprofesionalan život. Nedavno je optužen za silovanje, putovao je u Brazil na karneval i na svoju ruku je napustio trening-kamp u Parizu pre završetka sezone sukobivši se tako sa trenerom Tomasom Tuhelom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

REAL U PRIPRAVNOSTI

S druge strane, Brazilac bi mogao ponovo nazad u Španiju, ali ne na mesto svog najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri Barselonu, nego u Madrid. Real osluškuje stanje iz Pariza, pa je spreman da za Nejmara izdvoji neverovatnih 350 miliona evra, čime bi brazilski čarobnjak po drugi put bio vlasnik najvećeg transfera u istoriji fudbala. Predsednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez pravi nove "galaktikose", pa bi bilo realno očekivati da se Nejmar pridruži Edenu Azaru i Luki Joviću kako bi Madriđani povratili primat u španskom i evropskom fudbalu.

Večite svađe i sukobi

Od svog dolaska u Pariz, Nejmar je imao problema sa uklapanjem na život i rad u Francuskoj. Desetka "svetaca" često je bio medijski propraćen zbog svađa sa saigračima, navijačima i protivnicima, koji ga nisu štedeli kad god je igrao. Sa saigračem Edinsonom Kavanijem sukobio se oko izvođenja penala na meču protiv Liona (2:0), dok je posle poraza u finalu kupa protiv Rena vređao navijače Parižana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading