Posle uspešne sezone, Srbin prodaje klub!

Autor:

Sport

18.06.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski biznismen Milan Mandarić odlučio je da proda ljubljansku Olimpiju, a prema navodima slovenačkih medija novi vlasnik će postati Italijan Gabriele Nardini. Nezvanično, cena Zmejčeka je 6 miliona evra.

RepublikaFoto: twitter.com/NK Olimpija Ljubljana
Uskoro novi vlasnik u Ljubljani!

Četiri godine nakon što je kupio, Milan Mandarić je rešio da proda Olimpiju. Slovenački klub je uspešno završio još jednu sezonu, osvajanjem Kupa države, a uskoro bi mogao da dobije novog vlasnika i to iz Italije.

Kako pišu slovenački mediji, Milan Mandarić ima načelan dogovor sa Gabrijeleom Nardinom, italijanskim milionerom, da mu proda Zmajčeke za 6.000.000 evra. Time bi srpski biznismen bio u plusu, jer je Olimpiju pre četiri godine kupio od Crnogorca Izeta Rastodera za dva miliona manju sumu.

Prema dogovoru, Nardin ima rok do 10. jula da uplati prvu ratu od 3.000.000 evra, a do kraja avgusta mora da plati i drugu polovinu.

Mandarić je na sličan način poslovao i sa ostalim klubovima čiji je bio vlasnik: engleskim Portsmutom, Šefild Venzdejom i Lesterom, francuskom Nicom i belgijskim Šarlroa. Kupovao bi ih u kriznim vremenima, vraćao u život i prodavao za veću sumu novca.

Ova Olimpija, inače, nije nekadašnji klub, koji je igrao u doba stare Jugoslavije. Ondašnji Zmajčeki su se ugasili 2004. godine, a ova nova je formirana godinu dana kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading