JOVIĆ: Srbijo, izvini, Đorović nek objasni krah!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

25.06.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga, čemer i jad. Tako bi se najkraće mogao opisati nastup mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. "Orlići" su pregaženi i poniženi u sve tri utakmice protiv Austrije, Nemačke i Danske, a zauzeli su poslednje mesto u grupi B sa NULA bodova uz gol-razliku 1:10! Bruka i sramota od ekipe koja je, predvođena selektorom Goranom Đorovićem, pucala na evropsku titulu.

RepublikaFoto: Uefa.com
Luka Jović i drugari se raspali na EP

Nacija je verovala u "orliće" i Đorovićeve reči, a usledio je debakl. I taman kada su mnogi pomislili da će selektor, vođen moralnim činom, priznati krivicu i podneti ostavku ili uputiti bar javno izvinjenje, to se nije dogodilo. U stvari jeste, ali od Luke Jovića, našeg najskupljeg fudbalera, kog je Real platio 60 miliona evra.

OPŠTE RASULO

- Hteli smo najbolje, nije nam se dalo. Svima nam je mnogo žao. Izvinjavam se ljudima koji su očekivali mnogo više, nadam se da ćemo popraviti utisak - bile su prve Lukine reči, koji je u dahu nastavio:

- Nije na meni da pričam koji je razlog neuspeha, to je na ljudima iz saveza i na selektoru Đoroviću. Oni treba da analiziraju našu igru. Nismo ostvarili rezultat kakav smo očekivali. Mnoge stvari se nisu potrefile, mnogi igrači nisu igrali u svojim klubovima prošle sezone i doživeli smo krah na ovom prvenstvu.

Najskuplji igrač našeg tima takođe se nije proslavio na turniru. Uputio je tek nekoliko udaraca na protivnički gol, ali bez upotrebljivih lopti nije mogao sam da se nosi sa protivničkim odbranama.

- Dali smo maksimum. Neki mogu da misle da je to tačno, neki mogu da misle da nije, mi znamo da je to tako. Ja prvi nisam bio na nivou na koji sam navikao i koji se očekivao od mene, ali ne mogu tri utakmice da pokvare utisak iz čitave prethodne sezone - istakao je Luka.

RepublikaFoto: Uefa.com

NEMA ALIBIJA

I dok je Jović ponudio izvinjenje naciji, što je pošteno za blamažu u Italiji, krajnje je neshvatljivo ono što i dalje priča selektor "orlića" Đorović (47).

- Što se mene tiče, miran sam. Obraz mi je čist. Ja ne mogu da donosim odluke, o tome drugi odlučuju, ne tražim alibi. Šta god odluče, mogu samo da prihvatim i da se zahvalim na šansi. Sa moje tačke gledišta, ovo što sam dao srpskom fudbalu neću da kažem je mnogo, ali je dovoljno i nadam se samo da će se dalje nadograditi. Da li ja ili neko drugi manje je bitno - poručio je Đorović.

RepublikaFoto: Uefa.com

Realno je očekivati da će Đorović na prvoj sednici FSS biti razrešen dužnosti selektora mlade reprezentacije Srbije, kao što je to nedavno bio slučaj sa Krstajićem posle poraza od Ukrajine (5:0).

Jugović: Svaki komentar suvišan

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje Vladimir Jugović (49) za Srpski telegraf prokomentarisao je loš nastup mlade reprezentacije Srbije na EP.

- Nismo se pokazali u najboljem svetlu, ne bih ulazio u detaljne analize. Prvo ljudi iz Fudbalskog saveza treba da iznesu svoj stav, sve se videlo na terenu. Ostalo je suvišno komentarisati.

Golac: "Orlići" nabeđene zvezdice

Iskusni trener i "prekaljeni fudbalski vuk" Ivan Golac (69) vidno je razočaran pristupom igrača koji su nosili dres sa državnim grbom. Golac je za Srpski telegraf izneo svoje viđenje igara i ponašanja pojedinih reprezentativaca.

- Kada igraš za svoju zemlju, treba da si superprofesionalan i motivisan, a ne da šetaš po terenu. Neki igrači se ponašaju kao zvezde, a u svojim timovima igraju za B ekipe. U "sudaru" sa vršnjacima videlo se koliko vrede. Da nam nije bilo raspoloženih golmana, primili bismo na jednoj utakmici deset golova - prokomentarisao je Golac dodajući da Đorović nije mogao da smisli dve akcije na tri meča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading