Uplašili se terorista, pa ih FIFA izbacila iz kvalifikacija za SP!

Autor:

Sport

27.06.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) izbacila je danas Makao iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru i poslala Šri Lanku u drugu rundu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pehar za pobednika SP

Fudbalski savez Makaa odbio je ovog meseca da pošalje reprezentaciju na revanš utakmicu u Šri Lanku iz bezbednosnih razloga, nakon terorističkih napada u aprilu.

U prvoj utakmici Makao je pobedio sa 1:0. FIFA je revanš utakmicu registrovala sa 3:0, pa je Šri Lanka prošla u drugu rundu. Makao mora da plati i 10.000 švajcarskih franaka.

Šri Lanka je tako jedna od 40 ekipa koje će biti podeljene u osam kvalifikacionih grupa. Pobednici grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se u poslednje kolo azijskih kvalifikacija.

Iz te runde, četiri najbolje ekipe plasiraće se na Svetsko prvenstvo u Kataru, dok će petoplasiranoj ostati šansa u interkontinentalnom baražu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading