Tumba vraća otpisane "orlove"!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

01.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saga oko novog selektora fudbalera Srbije konačno je završena! Ono što je Srpski telegraf prvi pisao još na Vidovdan dobija potvrdu danas u Staroj Pazovi. Na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije Ljubiša Tumbaković (66) biće izabran za novog vođu "orlova".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ljubiša Tumbaković

Naslednik Mladena Krstajića obavezaće se na dvoipogodišnju vernost srpskoj kući fudbala uz platu od 300.000 evra godišnje, plus bonusi ako reprezentaciju odvede na Evropsko prvenstvo 2020. godine!

Odlaskom Krstajića sa kormila reprezentacije odmah su pokrenute priče i o povratku otpisanih, pre svega Luke Milivojevića i Matije Nastasića. Oni su javno rekli da neće biti deo "orlova" dokle god je Mladen selektor, a i Nemanja Matić je navodno na svoj način bojkotovao bivšeg šefa ne igrajući za reprezentaciju u poslednje vreme pod izgovorom da je povređen.

- Čelnici Fudbalskog saveza Srbije, otkako je Slaviša Kokeza predsednik, nikada se nisu mešali u rad selektora, pa neće ni Ljubiši Tumbakoviću. Ima pravo da pozove koga hoće u tim, pa samim tim i Luku Milivojevića iz Kristal palasa i Matiju Nastasića iz Šalkea. Niko mu se neće mešati u izbor igrača - kaže dobro obavešteni izvor Srpskog telegrafa iz naše kuće fudbala.

Sa iste adrese dolaze i imena potencijalnih Tumbinih saradnika u stručnom štabu "orlova".

- Ljubiša najverovatnije neće menjati dobro uigranu ekipu. Radio je sa bivšim trenerom Partizana Zoranom Baticom Mirkovićem u selekciji Crne Gore, pa ne bi bilo iznenađenje da ga vidimo na klupi našeg najboljeg tima. Kao drugo ime je sada već neizostavni profesor fudbala sa DIF Aleksandar Janković. Međutim, konačnu reč i tu će dati Tumbaković - dodaje naš izvor.

Zvanična promocija novog selektora Srbije očekuje se do kraja nedelje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading