ĐIĐI BUFON NA BANOVOM BRDU

Autor:

Sport

03.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đanluiđi Bufon (41) na korak je do povratka u Juventus, a ako legendarni golman opet stane među stative "stare dame", moći će da kaže da je karijeru oživeo u Beogradu. Slavni Italijan je protekla dva dana boravio u srpskoj prestonici, tačnije na Banovom brdu, gde je prošao tretman oporavka od napora i povreda kod čuvenog kondicionog trenera Andreje Milutinovića kako bi u kratkom roku vratio formu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
BUFON I MILITINOVIĆ SARAĐIVALI VEĆ 2015. GODINE

STARI POZNANICI

Điđi i Andreja su već sarađivali tokom 2015. godine, a koliko je tretman tada bio uspešan, govori podatak da su crno-beli te sezone igrali finale Lige šampiona, u kojem su poraženi od Barselone. Iste godine Milutinović je zahvaljujući Zdravku Kuzmanoviću i Nemanji Vidiću bio angažovan u Interu i stručnom štabu Roberta Manćinija.

Tu mu se obratio i čuveni golman. Kako je ovaj put tretman bio nešto zahtevniji, Bufon je došao u Beograd na noge kondicionom treneru da bi ga ovaj spremio za najveće napore koje može očekivati ako se vrati u Torino, gde će deliti svlačionicu sa Kristijanom Ronaldom. Da je golman bio u srpskoj prestonici, posvedočio je i naš reprezentativac Filip Kostić, sa kojim se slučajno sreo i fotografisao.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Srbi ga obožavaju

LEČI ZVEZDE

Milutinović je u prošlosti bio najzaslužniji za formu brojnih igrača Zvezde i Partizana, u kojem je bio zaposlen. Radio je i sa brojnim zvezdama svetskog fudbala uključujući Brazilca Marsela, Engleza Rija Ferdinanda i našeg Dušana Tadića, koji ga je najbolje opisao.

- Andreja je Leo Mesi u svom poslu, njemu mnogo dugujem. Kada su mi doktori iz Engleske prognozirali da ću pauzirati pet nedelja, odmah sam otišao u Beograd. Imao sam dva tretmana u dva dana i bol, za koji kažu da je jednak porođajnim mukama, nestao je - rekao je Tadić.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Stojković i Bufon

Hrvatima doneo srebro na SP

Kondicioni trener koji je dva dana brinuo o Bufonu može da se pohvali da je Hrvatima doneo srebro na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Naime, Andreja Milutinović je na preporuku Darija Srne i Luke Modrića, sa kojima je radio, bio angažovan na oporavku igrača u timu Zlatka Dalića, a kakav je posao odradio, govori podatak da su "vatreni" kroz velike napore došli do finala, u kojem su na kraju ipak poraženi od Francuske sa 4:2.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading