Crvena zvezda dovela peto pojačanje!

Autor:

Sport

03.07.2019

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je priča i oko trećeg velikog Zvezdinog pojačanja iz inostranstva ovog leta. Posle potpisa ugovora sa vezistom Kanjasom i napadačom Tomaneom, ugovor sa srpskim šampionom je potpisao i brazilski bek Žander Riberio Santana (30).

RepublikaFoto: FK Crvena zvezda
Žander

Brazilac je danas posle lekarskih pregleda stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu godinu ako obe strane budu zadovoljne. Dolazi iz kiparskog Pafosa kao slobodan igrač što znači da srpski klub nije platio obeštećenje.

Žander će u Zvezdi zarađivati 240.000 evra po sezoni uz određene bonuse u zavisnosti od timskog i individualnog učinka. Sa pomenutom platom, Žander ulazi u krug prosečno plaćenih fudbalera na Marakani. Obično su u prošlosti strani fudbaleri na Marakani bili bolje plaćeni od domaćih, ali Žander će čak biti plaćen i ispod proseka gledajući zarade standardnih prvotimaca.

Iskusni bek izneo je prve impresije po dolasku u klub.

- Jako sam srećan i zadovoljan što imam čast da budem deo Zvezde, kluba sa velikom tradicijom i istorijom iza sebe. Zahvaljujem se ljudima iz uprave, kao i treneru i celom stručnom štabu što su mi ukazali poverenje da budem deo Zvezde i nadam se da ću to opravdati na terenu – rekao je Žander.

Zvezdina odbrana važi za neprobojan bedem.

- Neću sigurno biti pod pritiskom, imam već 30 godina i dovoljno iskustva iza sebe. Svaki fudbaler voli da igra u pobedničkom timu koji ima mnogo uspeha iza sebe, koji igra napadački i dominira. Verujem u sebe u svakom trenutku, a verujem i u Crvenu zvezdu - nastavio je Brazilac.

U prethodnom periodu Žander je sve više pratio utakmice Crvene zvezde.

-Nisam imao mnogo prilike ranije da pratim Zvezdine utakmice, a iskreno nisam mogao ni da sanjam da ću biti u ovako velikom klubu. Kako je počelo da se priča o mom transferu u Zvezdu počeo sam sve više da pratim utakmice, gledao sam Ligu šampiona, čitao na internetu o istoriji i drago mi je što sam deo kluba - poručio je levi bek.

Imao je novi Zvezdin bek poruku i za navijače.

- Želim da se zahvalim svim navijačima koji su mi poslali mnogo poruka podrške. Nadam se da ću im, sa svojim saigračima, doneti mnogo radosti i da ću doprineti osvajanju titule u narednoj sezoni – završio je Žander.

Žander je u domovini igrao za manje klubove poput Marilije i Žuventuda, da bi se 2011. godine preselio u portugalski Oljanense gde je dve i po sezone bio standardan. Potom je igrao u Portugaliji po jednu sezonu i za Žil Visente, Aveš i Moreirense da bi se pretprošlog leta preselio u kiparski Apolon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading