Brojka koja govori koliko je Milojevićev tim moćan!

Autor:

Sport

10.07.2019

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je odigrala prvu zvaničnu utakmicu u sezoni 2019/2020. Crveno-beli su remizirali bez golova sa Suduvom u Litvaniji u prvom meču prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Nije Zvezda blistala, ali na meču u Marijanpulju je 17. od 31 u Evropi na kojem tim pod vođstvom Vladana Milojevića nije primio gol.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

Čvrsta obrana postala je prepoznatljiv znak Zvezde već u prvim utakmicama pod komandnom palicom aktuenog šefa stručnog štaba. O snazi bedema najbolje govori podatak da je Crvena zvezda tokom kvalifikacija za Ligu Evrope u sezoni 2017/18 na četiri od osam utakmica sačuvala mirnu mrežu.

Milan Borjan ostao je nesavladan na utakmicama protiv Florijane, Irtiša i Sparte na stadionu "Rajko Mitić", a tim iz Praga nije našao put do crveno-bele mreže ni na svom terenu.

Sjajan učinak u defanzivi Zvezdin tim je učinio još impresivnijim u grupnoj fazi pa gol nije primio u Londonu protiv Arsenala, u Belorusiji protiv BATE Borisova i u oba susreta sa Kelnom. Fenomenalan učinak po ovom kriterijumu upotpunila je utakmica u Beogradu protiv CSKA iz Moskve završena 0:0.

Teško rešiva enigma za ofanzivu rivala crveno-beli tim je bio i prošle sezone na internacionalnoj sceni. Spartaksu i Suduvi ni po 180 minuta nije bilo dovoljno da nađu rupu u crveno-belom bedemu, a Borjan je ostao nesavladan i u susretima sa Red bul Salcburgom, Napolijem i Liverpulom.

Učinak granitne odbrane ostao je na nivou i na premijeri u aktuelnoj sezoni, a remi mirnih mreža dodatno je popravio procenat internacionalnih utakmica na kojima Zvezda nije primila gol. Kad se podvuče crta tim Vladana Milojevića u 54,8% slučajeva ostao je nesavladan u Evropi, a od 15 dosadašnjih rivala samo tri su uspela da u oba meča postignu bar po jedan gol: Krasnodar, Spartak Trnava i Pari Sen Žermen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading