Milo zabranio prelazak Lakića u Crvenu zvezdu

Autor: I. M.

Sport

15.07.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Crne Gore i nekadašnji premijer Milo Đukanović (57) stopirao je 2006. godine transfer Rista Lakića (36), tadašnjeg desnog beka podgoričke Budućnosti, u Crvenu zvezdu. Crveno-beli su se posle iscrpnih pregovora dogovorili sa Podgoričanima i bili su spremni da izdvoje 300.000 evra za Lakićev transfer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Mediji u Podgorici objavili su transkript razgovora dvojice tadašnjih visokih funkcionera zajedničke države, Milana Roćena, koji je bio ambasador SCG u Rusiji, i Miomira Mugoše, gradonačelnika Podgorice. Pomenuti dvojac u svojim pričama spomenuo je i Lakića.

- Zadnju noć mi šef kaže da nema prodavanja Rista Lakića. Nema da se prodaju igrači. Ćoćo je bio tu... Šef je naredio da se ne proda fudbaler i tačka - rekao je Mugoša.

Nije teško pogoditi da je šef tada, kao i sada, bio Milo Đukanović, prvi čovek Crne Gore. Što se Lakića tiče, defanzivac je ipak dve godine kasnije stigao u Beograd, ali je obukao dres Partizana. Međutim, Risto se nije proslavio u crno-belom jer se u Humskoj zadržao samo godinu dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading