Kako preskočiti prvu prepreku ka Ligi Evrope: Nametnuti svoj stil igre, odnos kao da je 0:0

Autor:

Sport

15.07.2019

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Čukaričkog, Aleksandar Veselinović, optimista je pred revanš sa Banantsom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Aleksandar Veselinović

Veselinović je naglasio da se ekipa priprema kao da je 0:0 i da je to jedini ispravan način da se počne utakmica u Jerevanu.

- Počećemo utakmicu kao da je rezultat 0:0, sa težnjom da ostvarimo pobedu, da nametnemo svoj stil igre i da anuliramo kvalitete protivnika. Pre, za vreme i posle utakmice smo još jednom u analizi, u profesionalnom pristupu primetili, bez obzira što smo pobedili sa 3:0, situacije koje su po nas mogle da budu veoma neprijatne. Potrudili smo se da preduhitrimo te eventualne probleme - rekao je trener "brđana".

Beogradski klub je dočekala tropska temperatura u glavnom gradu Jermenije.

- Znamo da je ovde blizu 1.000 metara nadmorske visine, dočekala nas je tropska temperatura. Ali, uvek govorim, kako protivniku tako i nama. Jeste da imamo mladu ekipu koja nema iskustva na ovakvom nivou takmičenja, ali sreli smo se sa tim i u prvoj utakmici. Bilo je vrlo važno da osvežimo ekipu posle prvog meča, s obzirom da je potrošnja bila velika, uz visok ritam utakmice. Nadam se da ćemo i sve izazove ovde uspešno prebroditi.

Veselinović očekuje reakciju Banantsa.

- Mislim da svaka ekipa koja poštuje sebe mora da reaguje. Svakako da će protivnik biti veoma motivisan, da će od prvog minuta pokušati da nametne svoj stil igre. Međutim, lično mislim da nemamo nekog velikog razloga da mnogo toga menjamo. Naravno, biće nekih modifikacija, radili smo na tome na trenizima. Moramo da verujemo u sebe uz maksimalno poštovanje ekipe Banantsa. Napominjem da sigurno imaju određen kvalitet i pojedince i prostore na terenu na kojima mogu da nas ugroze. Najvažnije je da budemo koncentrisani na svaki sledeći trenutak koji se dešava u igri. Rekao sam već igračima, i uvek sam to praktikovao tokom svoje trenerske karijere, apsolutno ne treba da razmišljamo o rezultatima za vreme igre. Videli ste i u prvom meču da u toku dva minuta rezultat može da se promeni. Samo maksimalna koncentracija, pažnja, i usmerenost na svoj deo posla, bez obzira na posed lopte, može da nam donese rezultat - zaključio je Veselinović.

Utakmica je na programu u utorak od 17 časova, a prvi meč završen je pobedom Čukaričkog od 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading