Lampard: Ne dam Zumu

Autor:

Sport

19.07.2019

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Čelsija Frenk Lampard svestan je da će morati da se osloni na mlade snage u svojoj prvoj sezoni na klupi "Plavaca", ali je posebno uzbuđen zbog saradnje sa dvojicom igrača – Kurtom Zumom i Mejsonom Mauntom.

RepublikaFoto: instagram.com/franklampard
Frank Lampard

Lampard je obojicu fudbalera pohvalio posle poraza svog tima od Kavasaki Frontalea u prijateljskoj utakmici. Zuma je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Evertonu, koji želi da ga zadrži, ali ga nekadašnji i engleski reprezentativac želi u svom timu.

- Veoma je dobar defanzivac za nas. Dobra je osoba, profesionalac je i želim ga ovde. Jednostavna je stvar. Veoma smo konkurentni sa centralnim bekovima koje imamo u timu, on je imao veoma dobru sezonu u Evertonu, razumem zašto ga žele, ali je on igrač Čelsija. Želim ga i želim da bude srećan -rekao je Lampard.


Tuma je igrao u paru sa Davidom Luizom tokom prvog poluvremena sa Kavasakijem, a Brazilac kaže da želi da nastave tako kada dođe vreme za takmičarske utakmice.

- Odličan je fudbaler, dobri smo prijatelji i bilo bi sjajno kada bismo ponovo igrali zajedno. Nadam se da će ostati jer će nam biti od velike pomoći - istakao je Luiz.

Još jedan igrač koji se vratio u Čelsi ovog leta je Maunt, koji je bio na pozajmici u Derbi Kauntiju, gde je sarađivao sa Lampardom. Ranije ovog meseca je potpisao petogodišnji ugovor, a menadžer ‚Plavaca‘ je srećan što će produkt akademije londonskog kluba odmah dobiti priliku u prvom timu.

- Pravo je vreme za njega. Unaprediće svoje kvalitete, a svi znaju kolike nade polažem u njega. Sada je pokazao samo deo onoga što bismo mogli da vidimo od njega ove sezone i ubuduće - naglasio je Lampard.

Čelsi ima velikih uspeha u mlađim kategorijama, a u periodu od 2009. do 2018. godine Plavci su osvojili sedam titula prvaka Engleske. To je dobra vest za londonski klub jer će Lampard morati da računa na polaznike akademije jer neće moći da dovodi pojačanja u naredna dva prelazna roka zbog suspenzije koju mu je izrekla Svetska fudbalska federacija.

Naredna utakmica Lampardove izabranike čeka u utorak, kada se sastaju sa Barselonom u Saitami, koja se nalazi severno od Tokija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading