Od četvrtka do nedelje, fešta u Zemunu: Najstariji ženski fudbalski klub u Srbiji proslavlja pola veka postojanja!

Autor:

Sport

23.07.2019

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženski fudbalski klub ''Sloga'' iz Zemuna, sa tradicijom dugom 50. godina, je prvi registrovan ženski fudbalski klub na teritoriji Republike Srbije. Na samom početku, od osnivanja 1969. godine do 1972. godine klub se takmičio pod imenom ŽFK ''Zmaj'', a 1972. godine, menja ime u ŽFK ''Sloga''.

RepublikaFoto: Promo foto
Fudbalerke ŽFK Sloge iz Zemuna

U svojoj bogatoj istoriji klub je 5 puta bio osvajač prvenstva Jugoslavije, i 5 puta pobednik Kupa Jugoslavije, kao i finalista prvenstva Evrope u Francuskoj 1976. godine. Danas se klub takmiči u Superligi Srbije, najvišem rangu fudbalskih takmičenja za žene u Srbiji. U klubu imamo igračice koje nastupaju za reprezentativne selekcije U -17 (do 17 godina), U – 19 (do 19 godina), kao i najboljoj seniorskoj A selekciji Srbije. U tekućoj sezoni osvojili su 2. mesto u Superligi Srbije, i plasirali se u polufinale Kupa Srbije.

U danima od 25.07.2019 do 28.07.2019.godine, biće organizovan međunarodni turnir pod pokroviteljstvom UEFE povodom obeležavanja 50. godina postojanja kluba, na kojem će pored ŽFK ''Sloge'' učestvovati i ŽFK ''Crvena Zvezda'' i ŽFK ''Zemun'' iz Beograda, kao i prvak Bosne i Hercegovine ŽFK ''Sarajevo'', prvak Crne Gore ŽFK ''Breznica'' i prvak Slovenije ŽNK ''Olimpija''.

Svečano otvaranje turnira i prigodan koktel za zvanice, održaće se u četvrtak 25.07.2019 od 15:30 časova, a prvi meč odigraće ŽFK ''Sloga'' i ŽFK ''Zemun'' od 16 časova na terenu Fk ''Zemun'' iz Beograda, ulica Ugrinovačka 80.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading