Juventusov napadač se seli u London za 40.000.000 evra!

Autor:

Sport

26.07.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juventus će u poslednjih mesec dana ostati bez Paula Dibale i Mojzea Kena, a svi se pitaju da li je to znak da Gonzalo Iguain ostaje ili će "Stara dama" u završnici leta još jednom aktivirati transfer bombu i zaista dovesti Nejmara?!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mojze Ken

Dok navijači "Bjankonera" i dalje sanjaju velike snove, generalni direktor Fabio Paratići stigao je u London kako bi zaključio transfer Mojzea Kena u Everton za sumu od 40.000.000 evra. Iako se inicijalno pominjala suma do 35.000.000 evra, "Karamele" su spremne da plate nešto više za supertalentovanog golgetera verovatno kako bi izbegli onu stavku na kojoj Juventus insistira poslednjih nedelja - da u ugovor bude ubačena povratna klauzula po ceni od 40.000.000 evra koja bi mogla da se aktivira u naredne dve godine.

Doduše, ostaje da se vidi šta će na kraju biti s ovim detaljem koji je prema viđenju mnogih ključan u daljim razgovorima dve strane. 

Torinski Tutosport tvrdi da je Paratići zato i doputovao u London, kako bi sa čelnicima Evertona dogovorio poslednje detalje, između ostalog i tu spornu klauzulu. Everton je definitivno pobedio Vulvse u trci za Kena i njima će na kraju ostati da ipak potpišu Patrika Kutronea iz Milana.

Tim sa Gudison Parka je imao brojnu konkurenciju za Kena - od Intera, preko Dortmunda do Ajaksa. Na kraju je pobedila opcija koja je garantovala novac odjednom i Kenu mesto u startnih jedanaest. Na tome je insistirao agent italijanskog reprezentativca Mino Rajola.

Juventus je nedavno odbio Evertonovu prvu zvaničnu ponudu za Kena na 30.000.000 evra, ali kako "Karamele" nisu odustajale, tako je postajalo izvesnije da će se transfer na kraju ipak dogoditi. Osim ako ne bude nekog preokreta u poslednji čas, Everton će dobiti pojačanje za kojim žudi. U orbiti je bio i Dijego Kosta, a navodno Brazilac s španskim papirima je takođe na listi želja Vulvsa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading