Lampard odlučio: Dvojac napušta Čelsi!

Autor:

Sport

28.07.2019

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je dolazio na Stamford Bridž Frenk Lampard je otvoreno rekao: “Pružiću šansu svim igračima u timu da me ubede da zaslužuju dres Čelsija“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Frenk Lampard

Mesec i kusur kasnije potpuno iskreni Frenk Lampard uvideo je na koga može da računa, a na koga ne. Dok se, primera radi, Tami Abraham sve više nameće legendarnom asu Plavaca, sve bliži rastanku su dvojica vezista – Tjemue Bakajoko i Dani Drinkvoter.

Do tog zaključka došlo se pošto je Lampard dao ocenu turneje u Japanu, gde je došao do zaključka da su Bakajoko i Drinkvoter zaista višak u ovom trenutku i od njihove prodaje želi da klubu donese svežih 50.000.000 evra, što bi pokrilo novac utrošen za Matea Kovačića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Deni Drinkvoter u duelu sa Mesijem

Drinkvoter je dres Čelsija ublačio samo 23 puta otkako je 2017. stigao iz Lestera za blizu 40.000.000 evra. Poslednji put je za Čelsi odigrao takmičarsku utakmicu još u Komjuniti šildu protiv Mančester Sitija prošlog avgusta. Bio je to ujedno i njegov jedini nastup u sezoni 2018/19. Jednostavno, nije bio u planovima Maurisija Sarija, a klub nije uspeo da nađe kupca na vreme.

Bakajoko je imao turbulentnu sezonu u Milanu, koju je počeo i završio katastrofalno, a u međuvremenu se izborio za nekoliko pristojnih, čak i dobrih meseci u opremi Rosonera. Posle slabog starta uspeo je negde oko Nove godine da ubedi upornog Đenara Gatuza da ga iskoristi na pravi način, ali je onda posle jedne žustre rasprave s njim u danima kada se klub borio za plasman u Ligu šampiona isključen iz tima.

RepublikaFoto: Ap photo
Bakajoko u delu sa Lukasom Leivom

Milan je čak razmišljao da od Čelsija otkupi Bakajoka za 35.000.000 evra u momentu kada je ovaj igrao dobro, ali je onda sve palo u vodu zbog drčnosti nekadašnjeg igrača Monaka.

Čelsijeva konkurencija u srcu veznog reda vrlo je jaka, pošto su tu Žoržinjo, Mateo Kovačić, Ros Barkli i Ngolo Kante, dok je Ruben Loftus Čik i dalje pod rehabilitacijom zbog pucanja Ahilove tetive i njegov povratak se očekuje polovinom decembra ili početkom januara.

Kao moguća destinacija za Bakajoka pominje se Everton, koji traži zamenu za uskoro novog igrača PSŽ Idrisu Geja. U igri je Žan Filip Gbaman iz Majnca, ali bundesligaš traži 35.000.000 evra. Čelsi bi Bakajoka probao da uvali za sumu između 25.000.000 i 30.000.000 evra.

Setimo se samo koliko je Antonio Konte forsirao odlazak Nemanje Matića kako bi se otvorio prostor za Bakajoka...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading