ŠOKIRAO SVE: Matić otkrio gde će završiti karijeru!

Autor:

Sport

04.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik kapitena fudbalske reprezentacije Srbije i igrač Mančester junajteda Nemanja Matić rekao je da nema dilemu da će karijeru završiti u rodnom Vrelu, selu nadomak Uba.

Nemanja Matić

Matić (31) je pre dva dana ušao u četvrtu deceniju života, ali nema sumnje da će narednih nekoliko sezona igrati najkvalitetniji evropski fudbal.

Ipak, jednog dana će morati da završi karijeru, a sudeći da je taj momenat iz godine u godinu sve bliži kolumnista Monda Nebojša Petrović upitao je najboljeg srpskog vezistu gde će to biti. Ovaj na to nije imao dilemu.

- Tu nema dileme. Karijeru ću završiti u mom Vrelu. Tamo gde sam i počeo, tako je najlepše - rekao je Matić.

Na Petrovićevu opasku da bi to moglo da bude u ulozi tim-menadžera, Matić je kao iz topa rekao odričan odgovor.

- Ma kakvi, samo kao igrač. Nisam lud da smenim čoveka koji je povezao 47 pobeda na zvaničnim utakmicama. Dobro ste čuli, 47 utakmica bez poraza i remija. Zapamtite, Miloš Gavrić je najbolji trener na svetu. Zamisli sad, ja dođem na njegovo mesto i izgubim prvu utakmicu. Ni slučajno - poručio je Matić.

Srbiju već početkom septembra očekuju dueli protiv Portugala, a "orlove" će predvoditi novi selektor Ljubiša Tumbaković.

- Čuli smo se kratko, treba da se vidimo u narednom periodu. Na osnovu informacija koje sam dobio od drugih ljudi, radi se o veoma iskusnom stručnjaku koji zna svoj posao.Ostavio je dubok trag u Partizanu zahvaljujući tom prepoznatljivom stilu fudbala, igri do noge i nadam se da će njegove metode i u reprezentaciji doprineti dobrim rezultatima i plasmanu na Evropsko prvenstvo - pojasnio je Matić.

Jedan od većih zadataka Tumbakovića je i pokušaj da u reprezentaciju vrati nekolicinu igrača, pre svih Luku Milivojevića i Matiju Nastasića, koji su se zbog nesuglasica sa Krstajićem, nadamo se na kratko, oprostila od dresa sa grbom orla.

- Ja sam siguran da će se to rešiti. Radi se o dva vrhunska fudbalera. Srbija nije selekcija koja na raspolaganju ima 50 kandidata za državni tim. Nama je svaki kvalitetan igrač zlata vredan, a Luka je klasičan primer. Jedan od najiskusnijih u ekipi koji u svom klubu igra na vrhunskom niovu - rekao je Matić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading