OVAKO JE ZLOČINAC MASAKRIRAO ZVEZDU

Autor:

Sport

08.08.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde imaće đavolski težak posao da 13. avgusta u Kopenhagenu izvuku rezultat koji ih vodi u plej-of Lige šampiona (pobeda ili remi sa dva ili više golova), a glavni krivac za to je arbitar Tijago Martins. Društvene mreže usijale su se od komentara i uvreda na račun Portugalca koji kao da je imao zadatak da masakrira crveno-bele i ne dozvoli im šansu za fer utakmicu protiv tima koji je redovni učesnik evrokupova u poslednjoj deceniji. Delije su čak i na Vikipediji promenile podatke za Portugalca i napisale da je koruptivni retard i prljava svinja.

RepublikaFoto: Starsport
Tijago Martins pokazuje žuti karton Marku Marinu

Na stranu gomila sitnih faulova i situacija koje su dosuđene u korist gostiju, Martins je napravio četiri kardinalna previda, koja su direktno uticala na tok utakmice, a svi su bili isključivo na štetu srpskog prvaka.

Gosti su od Portugalca na poklon dobili penal, igrača više na terenu, koji žuti karton manje i verovatno gol manje u mreži jer za Zvezdu nije sviran jedanaesterac, a Srpski telegraf vam analizira svaku Martinsovu grešku.

RepublikaFoto: Starsport

1) Crveni karton Zeki

Prva neverovatna greška sudije dogodila se još u prvom poluvremenu. Mirko Ivanić se zaleteo ka šesnaestercu Danaca, a kapiten Kopenhagena Zeka sapleo ga je s leđa. Čist start za žuti karton. Tako nije mislio Portugalac. Nije dosudio čak ni faul jer bi u tom slučaju morao da pokaže karton zemljaku koji ima grčki pasoš i nastupa za Helene. To bi automatski značilo i isključenje za Zeku jer je prethodno već opomenut u 25. minutu. Zvezda bi tako sa igračem više igrala više od jednog poluvremena, ali je Tijago Martins već u toj situaciji pokazao kakve su mu namere na Marakani.

RepublikaFoto: Starsport

2) N'Doje igrao košarku

Momenat kada su se navijači na Marakani krstili i levom i desnom rukom. Pitanje je da li je takav trenutak viđen na fudbalskim terenima. Iskusni napadač Kopenhagena Dame N'Doje sa obe ruke uhvatio je jednu loptu koju nije nikako nije mogao da stigne jer je bila previsoka. Takve stvari momentalno se kažnjavaju žutim kartonom, ali Portugalcu to nije palo na pamet. Da jeste, možda se Senegalac do kraja meča ne bi šepurio i laktao u svakom duelu sa Zvezdinim defanzivcima.

- Neću da kukam, ali smešno je da N'Doje uhvati loptu rukama. Ne treningu to da igrač uradi, kaznite ga sa deset sklekova - prokomentarisao je trener Zvezde Vladan Milojević.

RepublikaFoto: Starsport

3) Lažni penal za Kopenhagen

Španski rezervista Pep Bil poput profesionalnog plivača bacio se u šesnaestercu Crvene zvezde u 84. minutu, a Martins je jedva dočekao da pokaže na belu tačku. Kako je rekao Miloš Degenek, toj odluci smejali su se i sami fudbaleri Kopenhagena. Tu je već Portugalac pokazao da je došao u Beograd da masakrira srpskog šampiona. Vind je sa bele tačke šmekerski izveo panenku i matirao Borjana. Bio je to jedini udarac u okvir gola za danskog predstavnika.

RepublikaFoto: Starsport

4) Za Zvezdu nema kreča

Svega četiri minuta posle sramotnog penala za Dance, portugalski arbitar Tijago Martins mogao je da se iskupi za grešku, ako se njegov previd može nazvati greškom, a ne plodom jasne namere. Ben je pao u petercu Kopenhagena, bilo je evidentno da ga je fudbaler danskog tima izblokirao, ali i udario po stajnoj nozi. Bio je to ponovo kapiten Zeka, koji nije ni trebalo da bude na terenu. Prosto rečeno, ako je svirao penal za Dance, Martins je morao da pokaže na kreč i u Zvezdinu korist. Toga nije bilo, a Ben je dobio žuti karton zbog žustrog protestovanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
mirko

08.08.2019 07:24

Nije vam linglong super liga, pa da mozete upravljati sudijama i sudijskim odlukama!

Čika Boki

08.08.2019 09:15

Ime, ime. Ništa od toga. Nije to kokezjaniji, već kvalifikacije za LŠ. U ostalom, vama nije ni mesto tamo Što ne reagovati kod gola iz gol auta, kod izmišljenih penala za zvezdanu, kod gola za ruse.? Kad je za zvezdu, sve je čisto, je l da? U stvari, penal nad Benom nije ni bio, za Dance čist ko suza.