NEŠKO: NIJE ME STRANKA POSTAVILA ZA SELEKTORA

Autor:

Sport

10.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sa novim selektorom Neškom Milovanovićem (44) ulazi u novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Posle debakla na turniru u Italiji i San Marinu, kada su pretrpljena tri poraza u grupi, pred "orlićima" je novo dokazivanje, ali i na samom strategu U21 selekcije, čije imenovanje su pojedinci, putem određenih medija, pokušali da ospore. Iskusni trener ističe u razgovoru za Srpski telegraf da ga režirani pritisak neće poremetiti.

- Svako ko je rođen u Srbiji i ko je Srbin ima ambiciju da jednog dana bude selektor. Ja sam tu čast i veliku obavezu dobio od FSS i predsednika Slaviše Kokeze isključivo zahvaljujući svom radu, a ne zbog pripadnosti SNS. Intelektualcima koji su me napadali kroz njihove "visokotiražne novine" mogu da poručim samo da svako ima pravo na političko opredeljenje, kao što ga imaju i oni. Pritom kritikuju me neki političari koji loptu nisu šutnuli od gimnazije, ako su je videli i tada.

n Posao, dakle, niste dobili zato što ste poverenik SNS u Lučanima?

- Ponavljam, ovde sam jer sam u fudbalu 38 godina. Ali odgovoriću im sada i dosta im je. Ja ću već ovih dana zamrznuti svoj status u stranci jer je nemoguće da se posvetim i selektorskom radu i povereničkom poslu. Ali to ne menja moje političko opredeljenje, koje nema nikakve veze sa fudbalom. Smatram da su predsednik Aleksandar Vučić i SNS uradili puno toga za Srbiju, iza njih stoje dela. Pogledajte samo moj kraj, dobijamo auto-put, koji će puno značiti tim ljudima na zapadu Srbije, a još od Tita tamo niko ništa nije uradio.

n Vratimo se fudbalu, kako trgnuti ekipu posle debakla na prethodnom EP?

- Neumesno je da pričam o rezultatima mog prethodnika Gorana Đorovića. Dobri su to momci, imamo kvalitet, ali treba im promeniti svest. Kolega u A reprezentaciji Ljubiša Tumbaković i ja pre svega moramo da vratimo kult reprezentacije. Da igračima grb i dres budu svetinja, da izgaraju na terenu za njega i da daju više od maksimuma.

n Stekao se utisak da to nije bilo uvek tako, kako ćete izvući ono najbolje od pojedinaca?

- Većina igrača je dobila unosne ugovore u inostranstvu ili se za njih bori. Znam da nije isto kako rade u svojim klubovima i reprezentaciji, ima svako svoje mane i vrline, ali kult reprezentacije moraju svi da poštuju. Kad se okupimo, nismo tu da se provodimo i uživamo, već da izginemo za narod i državu. Ko se ne bude tako ponašao, ja ću ga skloniti, bez obzira na to da li ima zvučno ime i prezime.

n Prvi izazov je već 6. septembra protiv Rusije na startu kvalifikacija za EP, a okosnica tima je ostala?

- Tu su i dalje Sveta Marković, mali Račić, Terzić, Mašović, Joveljić, Adžić, ali ima i momaka iz mlađih selekcija koji će se pridružiti, poput Vlahovića. Malo smo u hendikepu jer Rusi nisu igrali na EP, pa su imali vremena za selekciju, pripreme i prijateljske mečeve, a mi ćemo se okupiti tek 1. septembra i još putovati. Ali u kontaktu smo sa igračima, već se radi na stvaranju dobre atmosfere. Naš cilj je plasman na EP, da nije tako, ja sad ne bih bio ovde - zaključio je Milovanović.

 

 

Smršao sam 11 kila, ali na treninzima ne ustajem

Neško Milovanović slovi za krupnu osobu, a bije ga glas da na treninzima stavi stolicu na centar i diriguje igračima. O zdravlju je, kaže, počeo da vodi računa, ali navike neće menjati.

- Bio sam na pregledima i prepisana mi je tačno programirana ishrana, kad, šta i koliko. Smršao sam 11 kilograma za tri sedmice, a planiram još deset. Ali to ne znači da ću trčati po terenu. Neka priča ko šta hoće, ja ću i dalje da sedim i sve dok se igrači znoje i uzimaju bodove meni je dobro - iskren je Milovanović.

 

 

Ne znam ko je Mino Rajola

Po društvenim mrežama kruži priča da je Neško Milovanović brat blizanac Mina Rajole, uglednog italijanskog fudbalskog menadžera koji je agent brojnim zvezdama, poput Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbe i Romela Lukakua.

- Iskreno, ne znam ko je to, ali ako je uspešan, prija mi poređenje. S tom razlikom da on pravi pare na igračima, a ja pravim te igrače koji posle stvaraju novac - našalio se Neško.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading