Milojević otvorio dušu pred Spartak: Neka mi neko objasni šta je to sreća?

Autor:

Sport

16.08.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je svaki fudbaler tog kluba u obavezi da pruži maksimum i pred duel sa Spartakom ponovio da je titula šampiona Srbije prioritet

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

- Fokusirani smo na domaće prvenstvo, igrači to znaju. Bez obzira na to ko će igrati, svako je dužan da da maksimum i pokaže da zaslužuje da nosi dres Zvezde i da nije slučajno tu. Domaće prvenstvo je prioritet i od toga nećemo odustati. Spremićemo se najbolje da igramo dobro protiv kvalitetnog protivnika - rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će u subotu od 20 časova gostovati Spartaku u Subotici u petom kolu Superlige Srbije. Utakmica će se igrati posle prolaska na penale Kopenhagena i plasmana u baraž za Ligu šampiona.

- Obaveze su takve, to je sport. Takvi trenuci su lepi i nezaboravni. Ne možete, s druge strane, da ostanete na tome, morate da razmišljate o narednoj utakmici. Nema mnogo vremena za radovanje - kazao je Milojević.

On je naveo da se "provlači" da je srećnik, i istakao "nek ostane da je prošao na sreću".


- I Liverpul i Kopenhagen, samo neka guraju.... Kod nas je najlakše da kažete da je neko imao sreće i sa tim se završava sve to. Voleo bih da mi neko objasni šta je sreća, niko nikad nije objasnio šta je sreća. Ja sam izgleda srećnik pa neka ostane tako. Ja sam samo običan čovek koji se trudi i svoj posao pokušava da radi na najbolji način. Morate da imate dozu svega toga, ali momci su stvarno zaslužili sve pohvale, s obzirom na iscrpljujuću i tešku utakmicu - nastavio je Milojević.

Pohvalio je svoje fudbalere.

- Velike su emocije, pozitivne ili negativne. Dolazi do velikog pražnjenja i baterije treba da se napune. Izuzetno cenim igrače, pre svega kao ljude, a onda kao sportiste. Bitno je da budu dobri ljudi, ljudi koji će da shvate da je ovo njihov posao. Najveća sreća u kolektivnom sportu je ta da uvek neko može da povuče za vas i pomogne vam. Uvek neki drugi igrač iskoči. Svesni su u kom klubu igraju i moraju da imaju dozu automotivacije - rekao je Milojević.

Upitan šta je rekao igračima koji su promašili penal u Danskoj, Milojević je u šali uz osmeh rekao da ih je "izgrdio".

- Nisam im ništa rekao. Svako od njih je imao želju da da gol. Njihov golman nije odbranio nijedan penal, sve smo promašili. Bilo je stvarno teško za izvođenje. Penale nismo vežbali. Ja sam za to da treba da se vežba, ali da sam rekao da smo vežbali penale i da ih očekujem, svi bi me začuđeno pogledali.

Dodao je da igrači sa kvalitetnim utakmicama poput one sa Kopenhagenom, ali i onih koje slede, postaju bolji i da Zvezda polako treba da se vrati tamo gde pripada, u eliti evropskog fudbala - dodao je Milojević.

Vladan Milojević je čestitao Partizanu plasman u baraž za Ligu Evorpa, iz reči da je to dobro za srpski fudbal.

- Nadam se da će i Zvezda i Partizan predstavljati Srbiju u Ligi šampiona i Ligi Evropa - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading