Kad oni igraju uvek je ludo: Remi Sitija i Totenhema na Etihadu, Sparse ponovo spasio VAR u nadoknadi vremena!

Autor:

Sport

17.08.2019

18:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U drugom kolu engleske Premijer lige Mančester siti i Totenhem odigrali su nerešeno, 2:2, a pobedu Sitija odnela je VAR tehnologija u poslednjim trenucima susreta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Velika borba odvijala se na Etihadu

Sjajan duel na Etihadu počeo je apsolutnom dominacijom Mančester sitija, koji je krenuo agresivno na gol Totenhema već u prvom napadu.

Nizali su se opasni napadi kao na traci sve dok se mreža nije zatresla u 20. minutu utakmice, kada je na asistenciju Kevina de Brejnea gol postigao Rahim Sterling.

Samo 203 sekunde kasnije, Totenhem je imao adekvatan odgovor. Vrlo opasan napad po sredini, lopta stiže do Erika Lamele koji je uputio jedini šut u okvir gola Sitija u prvom poluvremenu i taj njegov šut je matirao Edersona i doneo izjednačenje.

Ponovo je Siti dodao gas, nisu se štedeli izabranici Pepa Gvardiole i onda nakon 10ak minuta stiže i drugi pogodak. Ponovo je de Brejne napravio sjajan dribling na desnom boku, poslao oštar pas u peterac, gde je lukavi Aguero bio sjajno pozicioniran i samo postavio stopalo kako bi postigao i drugi gol za Mančester siti.

I u drugih 45 minuta je situacija na terenu bila gotovo identična. Mančester siti je napadao i pritiskao što je više mogao, a Totenhem je čekao svoju šansu. Tako je jednom prilikom Eriksen iznudio korner, u igru je ušao Lukas Moura i to je bio sjajan potez Maurisija Poćetina.

Moura je posle nekoliko sekundi u igri glavom matirao Edersona i doneo svom timu novo izjednačnje, a navijači Totenhema su prosto poludeli.

I posle tog pogotka se situacija na terenu nije previše menjala.

U samoj završnici, u poslednjim momentima utakmice, Gabriel Žezus je postigao pogodak za Mančester siti, delovalo je kao da su "Građani" uspeli da ostvare pobedu, ali su iz VAR sobe rekli da je Laport prethodno igrao rukom, pa je pogodak poništen.

Posle sjajne utakmice u kojoj smo videli četiri gola i peti poništen zbog igranja rukom, Siti i Totenhem su podeili bodove i ostavili Liverpul na čelu tabele.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading