Braća iz Pireja, a uvek bi da zaje*u Zvezdu!

Autor:

Sport

20.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na papiru braća, a u praksi ljuti rivali za pojačanja na evropskom tržištu. Najvatrenije pristalice Crvene zvezde i Olimpijakosa gaje prijateljske odnose duže od tri decenije, a u poslednjih petnaestak godina taj odnos se može nazvati bratskim.

RepublikaFoto: instagram.com/olympiacosfc
Soladano i Ranđelović

Međutim, takva harmonija ne vlada između uprava ovih klubova, pa je tako grčki gigant iz Pireja u bliskoj prošlosti uvek gledao da napakosti srpskom šampionu.

Dva Zvezdina izbora koja su bila označena kao ozbiljna pojačanja završila su na Karaiskakisu. To su mladi reprezentativac Srbije Lazar Ranđelović (22) i Argentinac Franko Soldano (24). Obojica su bila velika želja Zvezdine uprave i stručnog štaba, ali su na kraju obukli dres Olimpijakosa, koji ih je otimao boljim finansijskim ponudama.

POZIV PREDSEDNIKA

Umalo da to bude slučaj i sa Mateom Garsijom (22), ali je Argentinac na kraju ipak stigao na Marakanu u transferu teškom 1,8 miliona evra. I tu je bilo peripetija jer ga je telefonom lično zvao predsednik Olimpijakosa Evangelos Marinakis da mu ponudi bolje uslove od šampiona Srbije. Garsija je ipak odabrao beogradske crveno-bele jer će imati veću priliku da pokaže svoj kvalitet pošto je Zvezda deficitarna na poziciji krila.

Evangelos Marinakis

Iako je Olimpijakos u ovom slučaju ostao kratkih rukava, namera je bila jasna, a način poslovanja identičan prethodnim i mogao bi da se predstavi jednom rečenicom - sačekaj da Zvezda pikira igrača, ponudi mu veće uslove i ukradi ga braći ispred nosa.

Na taj način braća ne funkcionišu, a navijači Zvezde sećaju se i da su Grci zatezali i pravili probleme kada su crveno-beli imali usmen dogovor sa sadašnjim kapitenom i najboljim fudbalerom tima Vladana Milojevića Markom Marinom.

BROJNI TRANSFERI

Postoji još jedan ugao koji potvrđuje tezu da Olimpijakos i Zvezda nemaju bratske odnose. Prosto, uprava grčkog šampiona ima daleko bolju saradnju sa Partizanom, o čemu svedoče brojni transferi iz Humske u Pirej, ali i u kontra smeru. Ljubomir Fejsa, Marko Janković, Marko Šćepović i Uroš Đurđević prelazili su iz redova crno-belih u Atinu, a u Partizan je iz Grčke došao Saša Zdjelar.

Agravanis izbacio Zvezdu iz top-8 Evrolige

Do januara 2018. godine Olimpijakos je bio jedini klub u Evroligi kog košarkaši Crvene zvezde nisu mogli da savladaju. Navijači srpskog kluba posebno pamte meč iz marta 2017, kada su Grci posle produžetka slavili sa 66:64. Taj meč nije imao rezultatski značaj za klub iz Pireja, a trijumf bi Zvezdi doneo plasman u top-8, odnosno četvrtfinale elitnog takmičenja. Meč karijere u Areni odigrao je Dimitrios Agravanis, koji je ubacio 16 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading