TUMBA: GRADIM "ORLOVE" NA MIHINIM TEMELJIMA!

Autor:

Sport

23.08.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije danas započinje novo poglavlje! Novi selektor Ljubiša Tumbaković (66) saopštiće tačno u podne spisak igrača na koje računa u budućim izazovima, pre svega, u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ljubiša Tumbaković

Iskusni strateg veruje da će sastaviti tim koji će imati snage da najpre savlada kontinentalnog prvaka Portugal na Marakani (7. septembar), a onda i ostale rivale. Za ostvarenje tog cilja koristiće svoje višedecenijsko iskustvo, ali ne spori da su mu prethodnici ostavili dobre temelje.

PROMENIO MIŠLJENJE

- Poštujem sve kolege i neću se zadržati na Mladenu Krstajiću i Slavoljubu Muslinu. Dobar deo i platformu za sve što se danas dešava napravio je Siniša Mihajlović. U početku, kad je tu bila velika grupa igrača koju je pozivao, mislio sam da te odluke nisu dobre. Kako je vreme odmicalo, ideja mi se dopadala više. Kapa dole za jednog mladog kolegu. On je prvi postavio neke selektivne temelje i jedan dobar deo igrača je on selektirao i postavio na pravo mesto - istakao je Tumbaković u razgovoru za portal Telegraf.rs.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor objavljuje spisak danas

On konstatuje da su selektori potom obustavili stvaranje prepoznatljive igre i da se malo lutalo. Strateg "orlova" smatra da je selektorski posao približavanje ostvarivanja rezultata i dopadljivosti igre, ali da je to često ostajalo u disharmoniji. Sada je uveren da će u tome uspeti, a optimizam pokriva upravo igračkim potencijalom koji Srbija ima.

Selektor danas saopštava spisak igrača na koje računa za nastavak kvalifikacija za EP

RAZGOVOR SA SVIMA

- Muslin je pokušao na svoj način, Krstajić na svoj, sada ću ja pokušati na svoj. Krenuli smo od oko 60 igrača i sistemom eliminacije skraćivali spisak. Sveli smo taj broj na tridesetak igrača. Sa 10-12 igrača sam razgovarao u Beogradu, druge smo išli da pogledamo. Nisam razgovarao samo sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, za koje znam da su interesantni medijima, nego i sa Maksimovićem, Gaćinovićem, Kostićem, Mitrovićem... To su momci koji su deo reprezentacije, a razgovor je imao za cilj da se upoznamo i da naše prvo viđenje ne bude 1. septembra, nego ranije - dodao je selektor Srbije.

Ništa nije gotovo, u igri 15 bodova

Srbija iz prva tri kola kvalifikacija za EP 2020 ima remi (Portugal, 1:1), poraz (Ukrajina, 5:0) i pobedu (Litvanija, 4:1), ali selektor Ljubiša Tumbaković ne smatra da je iza "orlova" loš start.

- Imamo još pet utakmica, 15 bodova i sve držimo pod kontrolom. Sledeći rival Portugal je atraktivan Sada će jedan deo publike doći zbog Ronalda i navijati za nas, ali naša ideja je da reprezentaciju približimo narodu i obrnuto, da publika dolazi na stadion zbog reprezentacije. Mi treba da budemo jedinstveni, kompaktni i da usvojimo tu patriotsku podršku, a da momci uzvrate na najbolji način - poručio je selektor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading