Tumbaković: Želimo da vratimo harmoniju iz Mihinog i Antićevog vremena!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

23.08.2019

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković, pred duele sa Portugalijom i Luksemburgom, istakao je da situacija u kvalifikacikacionoj grupi za EURO nije laka, ali da je i dalje pod kontrolom.

RepublikaFoto: Starsport
Ljubiša Tumbaković

- Ideja je da vratimo jedinstvo i zajedništvo, ali i igrače koji nisu bili u jednom periodu u reprezentaciji iz nekih razloga. Napravili smo program aktivnosti, želeli smo da razgovaramo i sa igračima koji sada nisu na spisku - rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hilton, nakon što je vratio u nacionalni tim Luku Milivojevića, Matiju Nastasića i Nikolu Maksimovića.

Kao prvi cilj, naglasio je Tumbaković, postavlja harmoniju u timu.


- Kod selektora Radomira Antića je postojalo zajedništvo, zajedno sa narodom i medijima. Slično je bilo kod Siniše Mihajlovića, a onda se u nekom periodu izgubila harmonija. Sada hoćemo da je vratimo.

Srbija će pokušati sve da uradi da ostvari pozitivan rezultat protiv aktuelnog prvaka Evrope Portugalije, na čelu sa Kristijanom Ronaldom, a potom i protiv Luksemburga.

- Svaka utakmica je teška i delikantna. Svesni smo situacije u kojoj smo, 15 bodova je u igri i kontrolišemo je. Nije lako, ali ćemo pokušati da uradimo ono što želimo - rekao je Tumbaković, uz dodatak da je razgovarao i sa njegovim prethodnikom Mladenom Krstajićem.

On je pozvao medije da pomognu reprezentaciji da se stvori prava atmosfera u javnosti.


- Već sam rekao da je pitanje selektora nacionalni projekat. Trebalo bi svi zajedno da učestvujemo u tome, ukoliko je do nas iz tima učinićemo sve da navijači prepoznaju naš odnos kroz ponašanje. Medijska podrška je neophodna, može da utiče na kreiranje pozitivne atmosfere.

Na pitanje da li sanja Ronalda pred duel u Beogradu 7. septembra, Tumbaković se nasmejao.

- Zašto bih Ronalda sanjao? Imam lepše snove - uz osmeh je poručio selektor "Orlova".

Prokomentarisao je i rezultate u Evropi najveća dva srpska kluba Crvene zvezde i Partizana.

- To ide korektnim putem, Zvezda je malo ubedljivijija na jačem nivou. Napravila je dobar rezultat u Bernu i sa velikom dozom optimizma čeka revanš. Partizan nije bio tako ubedljiv, imao je propusta u načinu igre. Ipak, ima i dobar rezultat, verujem da oba tima mogu dalje - zaključio je bivši trener Partizana, podsetivši da je uvek bio profesionalac u trenutku kada nema nijednog igrača na ovom spisku iz redova crno-belih, za razliku od dvojice iz Zvezde - Marka Gobeljića i Milana Pavkova.

Srbija dočekuje Portugaliju 7. septembra na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije igra u Luksemburgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading