Pao rekord star 45 godina: Milojević je postao "besmrtan" na "Marakani"!

Autor:

Sport

23.08.2019

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef stručnog štaba našeg tima Vladan Milojević prestigao je Miljana Miljanića na večnoj listi trenera po broju evropskih utakmica na klupi Crvene zvezde, i time srušio rekord star 45 godina.

RepublikaFoto: Starsport
Vladan Milojević

Ime Miljana Miljanića predstavlja sinonim za trenera Crvene zvezde. Popularni "Čiča" je u periodu od 1966. do 1974. godine predvodio klub sa "Marakane" sa klupe u 36 evropskih utakmica i time se upisao u večnu listu trenera crveno-belih.  

Jedna utakmica delila je Branka Stankovića od toga da rekord sa Miljanićem izjednači, ali je ostao na brojci od 35. "Ambasador", kako su navijači Crvene zvezde zvali proslavljenog fudbalera, a potom i trenera, predvodio je Zvezdu u dva navrata, prvo od 1978-1982, a potom i u jesenjem delu sezone 1988/89, međutim nije uspeo da dostigne Miljanića.

Pokušavali su kroz istoriju i Slavoljub Muslin sa 23 utakmice u dva mandata (1999-2001, i sezona 2003/04), kao i Milorad Pavić sa dvadeset i jednom utakmicom u periodu od 1958-1963, da sruše Miljanićev rekord, ali im to nije pošlo za rukom.

Bilo je potrebno da prođe 45 godina da bi Čičin rekord bio srušen. U utakmici protiv Jang bojsa, Vladan Milojević je postao trener sa najvećim brojem evropskih utakmica i time se zlatnim slovima upisao u istoriju Crvene zvezde. Ono što daje na značaju to je podatak da je popularni Miloje do 37 evropskih utakmica na klupi Crvene zvezde došao za nešto više od dve godine. Tim sa "Marakane" je u Bernu remizirao 2:2, za dugo pamćenje svih Zvezdaša.

RepublikaFoto: Starsport

Proslavljeni strateg našeg tima je za nešto više od dve godine uspeo da zabeleži fenomenalne rezultate u Evropi. U prvoj sezoni je obezbeđena Liga Evrope posle deset godina, kao i evropsko proleće, a u drugoj debitantsko učešće u Ligi šampiona i pobeda nad aktuelnim prvakom tog takmičenja- Liverpulom.

I u trećoj evropskoj sezoni, Milojević je zajedno sa svojim izabranicima uspeo da obezbedi učešće u evropskim takmičenjima. Svi čvrsto verujemo da će i ove jeseni da se zatrese mušema Lige šampiona na našoj Marakani, a da će Miloje imati još mnogo utakmica na klupi Crvene zvezde u Evropi. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading