Zvezdin niz koji nije prekinut 4 godine!

Autor:

Sport

25.08.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde tradicionalno kod kuće igraju mnogo bolje praćeni ogromnom podrškom svojih navijača, pa tako ne bi trebalo da iznenadi podatak da je klub iz Ljutice Bogdana poslednji poraz u kvalifikacijama za evropska takmičenja pretrpeo pre četiri godine od ekipe Kairata.

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Crvene zvezde

Godinu dana posle susreta sa kazahstanskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, crveno-beli su počeli impresivan niz savladavši Valetu 2:1. Posle šampiona Malte, gost na Marakani bio je Ludogorec, a uprkos činjenici da je srpski klub ostao neporažen u 90 minuta borbe, crveno-beli su eliminisani u produžecima.

Remi nije bio dovoljan ni u susretu sa Sasuolom, jer je pre beogradskih 1:1, naš tim poražen u Italiji (3:0).

Naredna godina donela je znatno više uspeha. Predvođeni Vladanom Milojevićem sa klupe, fudbaleri Zvezde su krenuli u nove izazove. Pobeda nad Florijanom (3:0) predstavljala je početak niza na koji su se nadovezali trijumfi protiv Irtiša (2:0), Sparte iz Praga (2:0) i Krasnodara (2:1), a poker pobeda na domaćem terenu ukrasio je plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Novi iskorak Zvezda je napravila sledeće godine, pa je posle pobeda nad Spartaksom (2:0) i Suduvom (3:0), a onda i remija protiv Spartaka iz Trnave (1:1) i Salcburga (0:0), obezbedila mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sa istim ciljem tim Vladana Milojevića krenuo je i u ovosezonske kvalifikacije i do sad napravio tri od četiri koraka. Savladani su Suduva (2:0) i Helsinki (2:1), dok su protiv Kopenhagena odigrali utakmicu bez pobednika (1:1).

Devet pobeda i pet remija predstavljaju impresivan učinak koji je prouzrokovao tri uzastopna plasmana u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Novi uspeh pred Zvezdašima crveno-beli tim će pokušati da ostvari protiv Jang bojsa, u utorak od 21 čas u okviru revanš meča plej-ofa za Ligu šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading