ZVEZDO, IZBUŠI BOJSE KAO ŠVAJCARSKI SIR!

Autor:

Sport

27.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija pamti samo pobednike, a fudbaleri Crvene zvezde večeras protiv Jang bojsa (21.00, Arena sport 1) u revanš-utakmici plej-ofa Lige šampiona dolaze po svoje parče istorije. Generacija trenera Vladana Milojevića, koji u 11 evropskih kvalifikacionih mečeva u Beogradu ne zna za poraz, juri drugi uzastopni plasman u elitno takmičenje, čime bi sebi obezbedila mesto u besmrtnoj loži velikana iz Ljutice Bogdana. Preko 50.000 duša spremnih da pokidaju glasne žice nakon obećavajućih 2:2 iz Berna prošle srede stvoriće spektakl sa samo jednim ciljem - baciti na kolena prvaka Švajcarske. Krcata Marakana i iskustvo igranja važnih evropskih mečeva glavni su aduti crveno-belih, poručuje za Srpski telegraf Nikola Žigić (38), legendarni golgeter najtrofejnijeg srpskog kluba.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nikola Žigić

PAKLENA ATMOSFERA

Bivši as crveno-belih, koji je spakovao Jang bojsu tri gola u dvomeču sa Švajcarcima pre ravno 15 godina (2:2, 3:0), smatra da je ovaj Zvezdin sastav kadar da ponovi prošlogodišnji uspeh i dovede elitu na Marakanu.

- Ovo je već treća sezona kako Milojević vodi Zvezdu i jasno je vidljiv njegov trenerski pečat. Ekipa i te kako zna da igra velike utakmice, pod nabojem i tenzijom, to su pokazali i prošle sezone u Ligi šampiona i pre toga u Ligi Evrope. Ostvarenih 2:2 u Bernu je odličan rezultat za domaću ekipu, samo treba strpljivo i maksimalno koncentrisano igrati, bez srljanja. Siguran sam da će "Delije" napraviti ambijent za pamćenje, a na krcatoj Marakani padali su i jači timovi od prvaka Švajcarske. Ima Zvezda dobar tim i jaku klupu, svako ko istrči na teren mogao bi da bude junak plasmana u Ligu šampiona - istakao je za naš list asistent u stručnom štabu selektora reprezentacije Srbije Ljubiše Tumbakovića.

0 Poraza na Marakani u kvalifikacijama za evropska takmičenja ima Vladan Milojević

ZA OVO ŽIVIMO

Ima šampion Srbije velemajstora u svojim redovima, asa koji asistencijama dominira u ovosezonskim kvalifikacijama za elitno takmičenje. Marko Marin (30) iz meča u meč svojim čarobnim dodavanjima i čarobnim driblinzima pokazuje kakvu moć u nogama ima, a pred meč decenije poručuje da domaćin neće braniti 2:2 iz prvog meča.

- Zvezda kući ne može i ne sme da se brani, o tome nema govora! Zaslužujemo da opet igramo u Ligi šampiona svi u timu, od golmana do napadača. Pred našim navijačima pokazaćemo da imamo super ekipu i pobednički karakter. Nisam dugo postigao gol, večeras je baš pravo vreme da zatresem mrežu - poručio je kapiten crveno-belih.

Milojević: Praznik sporta i fudbala

Trener crveno-belih Vladan Milojević ponosan je na to što ni tri Marakane ne bi bile dovoljne da večeras prime sve zainteresovane navijače.

- Večeras nas očekuje istinski spektakl. Naši navijači će napraviti ambijent koji će biti praznik sporta i fudbala i verujem da ćemo svi zajedno uživati. Postoji pritisak nad mojim igračima, ali to je nešto sa čime profesionalci moraju da se nose. Ne verujem da je prirodna trava velika prednost za nas, a hendikep za goste - zaključio je Milojević.

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA

UTORAK

C. zvezda - Jang bojs 21.00  (2:2)

Krasnodar - Olimpijakos 21.00  (0:4)

Rozenborg - Dinamo 21.00  (0:2)

SREDA

Ajaks - APOEL 21.00  (0:0)

Briž - LASK 21.00  (1:0)

Slavija - Kluž 21.00  (1:0)

*U zagradi su rezultati prvih utakmica

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading