Zvezda sezonu počela na 88. mestu, evo gde je sada na listi UEFA!

Autor:

Sport

28.08.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je opet krenula od prvog kola kvalifikacija i izborila plasman u grupnu fazu Lige šampiona

RepublikaFoto: starsport
Fudbaleri Crvene zvezde

Prolaskom Kopenhagena i obezveđivanjem sigurnog mesta u grupnoj fazi elitnog takmičenja crveno-beli su napravili veliki uspeh. I finansijski, s obzirom na to da će zaraditi bar 20 miliona evra, i naravno sportski.

Takođe, Zvezda je ulaskom u grupnu fazu Lige šampiona obezbedila sigurna 4,00 boda. Toliko dobija svaki klub koji se domogne grupne faze. Pošto u LŠ nema "branjenja" bodova kao u Ligi Evrope, na ta četiri boda nakalemiće se sve ono što Zvezda uspe (ako uspe) da osvoji u grupi. Podsetimo, pobeda nosi 2,00 boda, a remi 1,00.

Prošle sezone, recimo, crveno-beli su na četiri zagarantovana boda uspeli da dodaju još tri i sezonu završe sa 7,00. Pobeda protiv Liverpula i remi sa Napolijem na Marakani...Samo sa ova četiri obezbeđena boda Crvena zvezda je već zabeležila ogroman rast na UEFA rang listi klubova, prenosi Mocartsport. Beograđani su sezonu počeli na 88. poziciji, a trenutno su 68. Skok od celih 20 mesta.

Zvezda je trenutno na 20,750 bodova. Zanimljivo je bilo uporediti gde bi srpski prvak bio na ovosezonskim žrebovima sa tim novim koeficijentom.

Čista projekcija: u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i dalje ne bi bila nosilac (APOEL sa 25,500 bio je poslednji povlašćeni), ali zato bi u plej-ofu za Ligu Evrope. I to bez problema.

Podvlačimo, ovo je čista projekcija, primer. Do kraja evropske sezone još će se dosta toga menjati na UEFA listi.

Foto: Printscreen uefa.com

Ispod Zvezde su neki klubovi koji će evidentno napredovati, a iznad su pojedini koji ni ne igraju Evropu, ili su već eliminisani, pa će padati...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading