Lalatović čestitao "večitima", Evropu želi i za "lale": Cilja pobedu protiv Zvezde

Autor:

Sport

30.08.2019

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi sedmog kola Linglong Super lige Srbije igraće se na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, a akteri će biti fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde. Utakmica se igra u subotu, 31. avgusta od 18.30 časova.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Lalatović

Strateg novosadskih crveno-belih Nenad Lalatović čestitao je Crvenoj zvezdi i Partizanu na uspesima na evropskoj sceni, i najavio spektakl na stadionu "Karađorđe".

– Slobodno mogu da kažem da nas sutra očekuje praznik fudbala, samim tim što nam u goste dolazi Crvena zvezda, kojoj bih ovom prilikom čestitao na ulasku u grupnu fazu Lige šampiona, kao i Partizanu na plasmanu u Ligu Evrope. O našem protivniku ne treba previše trošiti reči, jer o njihovoj snazi govori sama činjenica da su po drugi put uzastopno učesnici Lige šampiona. Međutim, nas to ne plaši, već nam samo daje još veću obavezu da se prikažemo u što lepšem svetlu. Mnogo puta do sada sam ponovio da ko god da nam dođe na "Karađorđe", bila to Crvena zvezda, Partizan ili neki još veći klub, mi se nikoga ne plašimo i sigurno ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje i pokušamo da ostvarimo pobedu, jer ukoliko ne razmišljate tako, onda ne treba ni da se bavite sportom. Očekujem da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mesta i da će glavni akteri utakmice biti igrači Crvene zvezde i Vojvodine -rekao je Lalatović, a preneo klupski sajt.

Trener Vojvodine je istakao da očekuje najjači sastav Zvezde i da ne veruje da će Vladan Milojević odmarati igrače u derbiju.

– Ono što me raduje jeste to što je atmosfera u našoj ekipi sjajna i igrači jedva čekaju da počne utakmica. Rekao sam im da na ovom meču nemaju šta da izgube, jer igraju protiv kluba koji, u ovom trenutku, ima najveći fond kvalitetnih igrača. Kakav god tim da izvede sutra, taj tim će biti kvalitetan, a siguran sam da će Crvena zvezda protiv nas izvesti najjači sastav. Oni su posle nekih evropskih utakmica odmarali tim, ali sam uveren da ga protiv nas neće odmarati, niti ja to želim. Voleo bih da zaigraju u najjačem sastavu kako bi moji igrači videli gde su i pokazali koliko vrede.

RepublikaFoto: Starsport

Problem za Vojvodinu je nedostatak napadača. Matić neće igrati zbog suspenzije, dok je Nikolić pod znakom pitanja zbog povrede.

- Jako mi je žao što neću moći da računam na prvog strelca našeg tima Matića, koji je dobio karton protiv Proletera, a pod znakom pitanja je i Nikolić, naše možda najveće pojačanje u ovom prelaznom roku, koji je dobio udarac na treningu. Na sve ostale mogu da računam i daćemo sve od sebe da sutra odigramo. U ovom trenutku, mi klasičnog napadača nemamo. U špic ćemo morati da pomerimo ili Ezea sa krila ili Bojića sa mesta ofanzivnog veznog, jer jednostavno, druge alternative nemamo, kazao je Lalatović i dodao da je cilj Vojvodine u budućnosti grupna faza Lige Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading