Tumba pred Portugal: Portugal značajan, ali nije smak sveta ako izgubimo

Autor:

Sport

02.09.2019

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor Srbije Ljubiša Tumbaković održao je konferenciju za štampu pred meč sa Portugalom u okviru kvalifikacija za Euro 2020. godine.

RepublikaFoto: Republika
Novi selektor se obratio novinarima

Koliko je teško biti selektor?

Čast je biti deo ovoga. Ovo je nacionalni projekat, mi predstavljamo državu, bilo bi mi zadovoljstvo da ostvarimo dobar rezultat. Mi smo napravili programsku aktivnost za ovaj period. Postavljen je cilj na početku, jedan put je da sve što možemo danas ne ostavljamo za sutra.

Imamo sad dve različite utakmice protiv Portugala i Luksemburga. Prva ima manji pritisak protiv. Oni su grupa maestralnih pojedinaca. Protiv njih imamo priliku da ostvarimo dobar rezultat da bi u naredne 4 utakmice ušli rasterećeni. Onda ide utakmica protiv Luksemburga to je opterećenje koje bi trebali da dobijemo.

Komentarisao se i prvi spisak

- Treba postaviti stvari na svoje mesto, potrebno je stvoriti veliko jedinstvo. Razmišljanje je bilo da pozovem najbolje igrače ili igrače koji će u kolektivu dobro funcionisati. Ako pojedinac iskoči on može da poremeti to jedinstvo.

Odavno se nije desilo da nema primedbi na sastav selekcije. Koliko je tesko debitovati na ovakoj utakmici?

Taj rezultat protiv Portugala ima veliki značaj, ali nema pritiska protiv njih.  I ako izgubimo nije smak sveta, ne bi bilo dobro da ne učinimo sve sto možemo. Moramo dati sve zbog naroda, države.

RepublikaFoto: Republika

Gubimo prevlast na sredini terena?

Portugal ima specifičan način igre, mi moramo da grešimo što manje. Pokušavam da kroz odabir igrača budemo specifični. Mi smo talentovani, ali moramo puno da radimo. Pokušaćemo sve da kroz neki način igre napravimo dobru reprezentaciju.

Koliko nas je poremetila povreda Maksimovića?

Jeste, poremetila nas je. On je za mene skrenuo posebnu pažnju još dok sam bio selektor Crne Gore. On je bio naša fudbalska ideja za ovu utakmicu. Bože moj, imamo mi još igrača.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading