Puna Marakana guta prljave Portugalce!

Autor:

Sport

05.09.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U strašnoj golgeterskoj formi Aleksandar Mitrović (24) napašće Portugal 7. septembra (20.45). Pet golova na poslednjih pet mečeva za Fulam u Čempionšipu jasan su znak da je srpska haubica naoštrena da zatrese i mrežu Ruija Patrisija na krcatoj Marakani i time vrati "orlove" u trku za mesto koje kroz kvalifikacionu grupu D vodi na Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

U intervjuu za Srpski telegraf popularni Mitar nema dilemu da Srbija atakuje na tri boda u okršaju s Ronaldom, Feliksom, Bernardom Silvom i ostalim zvezdama.

Koliko je za Vaše samopouzdanje bitno što ste na svakom od prethodnih pet mečeva u klubu postigli gol?

- Sigurno da to znači svakom napadaču. Lepo je doći s golovima na okupljanje reprezentacije, ali najbitnije je da se mi, kao ekipa, uigramo i budemo spremni da napravimo dobar rezultat.

Šta podrazumeva dobar rezultat? Nemanja Matić je upotrebio reč pobeda, da li je to izvodljivo?

- Pobeda! Zašto da ne? Pokazali smo u Lisabonu (1:1) da možemo da se nosimo sa njima. Sada igramo pred našim navijačima, nadam se punoj Marakani i tri boda su naš cilj. To je normalno razmišljanje s ovom ekipom, koju ima Srbija, uz dužno poštovanje protivnika, koji ima strašan tim, možda i jači od onog koji je osvojio Evropsko prvenstvo.

Da li očekujete provokacije Portugalaca?

- Biće toga sigurno. Njima je to u krvi. Da su malo prljavi, ali bože moj, odgovorićemo kako treba na provokacije. Bićemo spremni, mislim da nas čeka jedna velika utakmica i treba to iskoristiti da vratimo ljude na stadion.

Koliko je lakše kada znaš da iza leđa imaš povratnike Matića i Milivojevića?

- To mnogo znači, ne samo nama napadačima nego celoj ekipi. Nemanja i Luka su dva igrača koja donose balans, mirnoću, stabilnost ekipi, s loptom i bez nje. Imaju dosta iskustva, igrali su i igraju velike utakmice, sigurno da smo s njima mnogo jači. Mnogo mi je drago što su se vratili - završio je priču Aleksandar Mitrović, koji je s 24 godina već postigao 25 golova za Srbiju.

Verujemo da će ta cifra u subotu uveče biti promenjena, a Portugalci poraženi!

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda i Partizan kao uzor!

Osvrnuo se Mitrović i na plasman Zvezde i Partizana u Ligu šampiona i Ligu Evrope. Poručio je da reprezentacija treba da se ugleda na njih.

- Velika stvar za srpski fudbal, veliki uspeh su napravili. Od Partizana se očekivalo da uđe u Lige Evrope, a Zvezda je pokazala kako se igra protiv jačih od sebe, kako se koristi prednost domaćeg terena, prednost navijača. To treba da bude uzor za nas kako da igramo protiv jačih - jasan je robusni napadač.

 

RepublikaFoto: Republika

Dmitrović: Ne spremam se za Ronalda

Junak remija u Lisabonu (1:1) bio je golman Marko Dmitrović (27). Kako je istakao, ovoga puta ne želi da se taj scenario ponovi.

- Voleo bih da budem neocenjen, da nemam posla, da naši napadači završe posao.

Na pitanje kako se priprema za Ronalda, rođeni Subotičanin dao je iskren odgovor:

- Što veći kvalitet, to manja analiza. O Ronaldu se sve zna, iz svake pozicije može da postigne gol. Najlakša je priprema za takve igrače, ali koncentracija kad krene meč, mora da bude 200 odsto - ističe Dmitrović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading