Pregazićemo Portugalce!

Autor:

Sport

06.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije imaće imperativ trijumfa u subotnjem (20.45) meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala, a bivši as "orlova" Ivica Dragutinović u razgovoru za Srpski telegraf optimistično poručuje da će naši momci ne samo savladati već i pregaziti aktuelnog prvaka Evrope na Marakani! Nekadašnji as Sevilje ubeđen je u pobedu izabranika Ljubiše Tumbakovića, koja bi našu selekciju vratila na put ka kontinentalnom šampionatu.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Ivica Dragutinović

Ivica je svojevremeno u dresu Srbije vodio dve bitke protiv Portugalaca u kvalifikacijama za EP 2008. godine i obe su završene bez pobednika (1:1). Srbija od osamostaljenja nije savladala ekipu sa Pirineja.

Možemo li konačno da savladamo Portugal?

- Srpski fudbal je u naletu. To pokazuju rezultati Crvene zvezde i Partizana u Evropi. Mentalno smo se podigli na jedan stepenik više. Ako momci od prvog minuta izađu sa idejom da će pobediti, nema razloga da to i ne urade. Ja lično mislim i imam osećaj da ćemo pregaziti Portugal.

Kako doći do takve pobede?

- Mentalna priprema će odrediti pravac utakmice. Mi smo i ranije stvarali dosta prilika protiv njih, ali nismo imali sreće. Ako iskoristimo prvu priliku i damo im rano gol, napravićemo veliki posao. Drago mi je da momci veruju jedni u druge, uveren sam da će pokazati jedinstvo i dati sve od sebe za dres Srbije.

Svi pričaju samo o Ronaldu, šta ćemo sa ostalima?

- Upravo tako. Tu je mali Žoao Feliks, tu je Bernardo Silva i da ne nabrajam dalje. Individualno imaju igrače koji su vanserijskih kvaliteta. Ali nisu nepobedivi. Ako izađemo sa željom da ih dobijemo, pobedićemo ih.

Ima li istine u navodima da postoje sukobi unutar njihovog tima?

- To su gluposti, moguće je da namerno puštaju tu priču. Oni su eksperti za takve stvari i provokacije. Ali ne treba uopšte da se bavimo njima.

Koliko je značajno to što su ponovo svi "orlovi" na okupu?

- Problemi u svlačionici nisu bili dobri za nas. Pravo je vreme da svi budu u timu i dobro je što je tako. Ovo je najbitnija utakmica za nas.

Verujete li u selektora Tumbakovića?

- Tumba je izuzetan stručnjak, jedan od najboljih koje ova zemlja ima. Imao sam prilike da razgovaram s njim. Sama činjenica da je vratio sve igrače i okupio ih sa jednim ciljem dovoljno govori. Verujem u njega, znam da se ozbiljno radi na treninzima. Nadam se da će Marakana biti puna i da će reprezentacija ovom pobedom zaokružiti sjajan period srpskog fudbala koji su započeli Zvezda i Partizan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Felipe Skolari

Skolariju sam odavno oprostio

Uskoro će 12 godina od famoznog incidenta sa tadašnjim selektorom Portugala Luisom Felipeom Skolarijem.

- Ne bih tome davao na značaju. Odmah sam to zaboravio posle utakmice. Telefonski smo to rešili, ja nisam hteo da ga tužim jer sam smatrao da čovek treba da nastavi da radi svoj posao,jer od toga žive i on i njegova porodica. Skolari se kasnije zahvalio preko Danija Alvesa i dobio je samo novčanu kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading