(VIDEO) Brodolom Bosanaca: Jermenija slavila na domaćem terenu, Džeko i ekipa sve dalje od EP!

Autor:

Sport

08.09.2019

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantan poraz Bosne i Hercegovine u Jerevanu! Od selekcije Roberta Prosinečkog bila je bolja domaća Jermenija, koja se uključila u borbu za drugo mesto u grupi J, dok su Bosanci značajno umanjili šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije - 4:2 (1:1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Bosne i Hercegovine

Heroj pobede domaćina bio je kapiten i dvostruki stelac Henrih Mhitarjan, koji je mrežu Ibrahima Šehića pogađao u trećem i 66. minutu.

Bosna i Hercegovina je uspela dva puta da se vrati u igru tokom meča, prvo golom Edina Džeka u 13. minutu, a potom i pogotkom Gojaka u 70. , ali su Jermeni daleko bolje odigrali u završnici meča i sa dva pogotka presudili gostima.

Domaćin je u vođstvo ponovo stigao preko Hambardžumjana u 77. minutu, dok je konačan rezultat postavljen u petom minutu nadoknade, posle sjajnog kontranapada Jermenije i autogola Stjepana Lončara.

Jermenima je sada ostalo da se nadaju večerašnjem porazu Finske od Italije. Bosna i Hercegovina će dugo žaliti za ovim bodovima, s obzirom da im je naredni protivnik upravo drugoplasirana Finska, koja je u ovom trenutku predaleko za selekciju Roberta Prosinečkog.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bosanci će po svemu sudeći, baš kao i Srbija, vizu morati da potraže kroz utakmice baraža u martu naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading