"Da se ne lažemo, od danas se spremamo za Ligu nacija"

Autor:

Sport

09.09.2019

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije odleteli su za Luksemburg gde ih u utorak očekuje novi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Matijašević

Naši reprezentativci su posle poraza od Portugala faktički ostali bez ikakve šanse da se preko kvalifikacija plasiraju na prvo EP posle 20 godina.

Sportski direktor FSS Vladimir Matijašević je u izjavi za medije na Aerodromu Nikola Tesla izjavio da je meč sa Luksemburžanima pripremni, a ne takmičarski.

- Nije lako posle poraza, ali izgubili smo od aktuelnog prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju. Da se ne lažemo, mi od danas, od Luksemburga, počinjemo da se pripremamo za Norvešku i polufinale Lige nacija. Imamo vremena do marta da se pripremimo, ali neke stvari moraju da budu drugačije.

Objasnio je direktor Orlova i šta je to što nedostaje ovom timu, šta je to na čemu će da bude fokus u narednih šest meseci.

- Sve su to dobri igrači i dobri momci, ali nedostaje nam bolja atmosfera. Videli ste odbojkašice u finalu Evropskog prvenstva, kako je to kod njih izgledalo. Moramo više da budemo tim, da imamo više timskog duha, da svi pogledamo jedni druge u oči. Nadam se da će u budućnosti biti bolje.

Matijašević smatra da je sreća u nesrećnom položaju Srbije u kvalifikacionoj grupi što ima dovoljno vremena da se resetuje i počne pripreme za mart.

- Dobar je trenutak, imaćemo još četiri utakmice u grupi, naravno, gledaćemo da i njih pobedimo. Ali, moramo da se prvenstveno okrenemo pravljenju tima, da vidimo sve igrače na koje možemo da računamo. Ako se ne plasiramo na Evropsko prvenstvo ni kroz Ligu nacija, biće to veliki neuspeh - konstatovao je Matijašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading