(FOTO) Vuletićev potez će iznervirati "Delije": Cinkario Zvezdu da bi odbranio Partizan!

Autor:

Sport

10.09.2019

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan će prvi meč grupne faze Lige Evrope protiv AZ Alkmara igrati pred praznim tribinama (19.septembar).

RepublikaFoto: Starsport
Vladimir Vuletić

Klub iz Humske je sankcionisan sa dva meča bez prisustva publike, jer je u izveštaju delegata navedeno da su navijači Partizana na rasnoj osnovi vređali igrača Malatije Mičela Donalda, kao i zbog isticanja Keltskog krsta na tribinama.

Crno-beli su deo kazne već odradili protiv Moldea, kada je na stadionu bio dozvoljen ulazak deci do 14 godina. "Crno-beli" su uložili žalbu na ovu odluku, ali ona je odbijena. 

Tako će crno-beli takmičenje u grupnoj fazi Lige Evrope počeće bez navijača u prvom kolu protiv Az Alkmara.  Takođe, potpredsednik Partizana Vladimir Vuetić na Tviteru je objavio detalje Partizanove žalbe.

Pored toga što se ističe žalbi da nije bilo nikakvog rasističkog vređanja Mičela Donalda, Vuletić je napravio i neviđen potez.

Pokušao je da crno-bele odbrani na ručun Crvene zvezde. U žalbi Partizana podseća se na meč između Crvene zvezde i Kelna, kada su po njihovim navodim pristalice "crveno-belih" vikali "Deutsche Schweine".

- Na ovim snimcima se jasno vidi kako navijači FK Crvena zvezda igračima i navijačima FK Keln skandiraju "Deutsche Schweine". Delegat ovu opasku nije ni uveo u svoj izveštaj niti je to učinio FARE izvestilac. Razmislimo sada na trenutak o ovom pokliču. Da li navijači FK Crvena zvezda nazivaju igrače i navijače FK Keln svinjama zato što su Nemci ili Nemce nazivaju svinjama? Da li je ovde nedvosmileno reč o rasizmu ukoliko je u slučaju FK Partizan insistirano da je reč o rasističkom gestu. Da li bi svaki prosečan delegat ili izvestilac FARE ovakav poklič okarakterisaom kao rasistički ukoliko se poklič "pičko ciganska" na ovakav način tretira kao rasistički? - navodi se između ostalog u žalbi crno-belih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading