MITAR PREŠIŠAO MIJATA, PAŠĆE BOBEKOV REKORD!

Autor:

Sport

12.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako je nešto ili neko konstanta u srpskom reprezentativnom fudbalu, onda je to najbolji strelac ove generacije srpskih igrača Aleksandar Mitrović (24). Sa dva gola u trijumfu nad Luksemburgom (3:1) popularni Mitar došao je do 28. gola u dresu sa državnim grbom, ostavivši tako iza sebe na večnoj listi strelaca naše zemlje legendarnog Predraga Mijatovića (27).

RepublikaFoto: fss.rs
Aleksandar Mitrović

Napadač Fulama sada je na sedmoj poziciji (isti broj golova postigao je i Todor Veselinović), a ispred njega se nalaze Dušan Bajević (29), Rajko Mitić (32), Savo Milošević, Blagoje Marjanović i Milan Galić (svi po 37), dok je na prvom mestu legenda Partizana Stjepan Bobek sa 38 golova.

Menjali su se selektori, sistemi igre i saigrači u reprezentaciji, ali Mitrović nije prestajao da rešeta. Do brojke od 28 golova došao je posle 51 odigrane utakmice.

 

Zato je samo pitanje trenutka kada će oboriti rekord Stjepana Bobeka, pošto ga očekuje još najmanje decenija reprezentativnih borbi.

Skromni Mitar posle utakmice nije želeo da obeća da će ispuniti pomenuti cilj, već je istakao da mu prija što se nalazi u društvu asova koji su ispisivali našu fudbalsku istoriju.

Večna lista strelaca naše reprezentacije:

1. Stjepan Bobek 38

2. Milan Galić 37

3. Blagoje Marjanović 37

4. Savo Milošević 37

5. Rajko Mitić 32

6. Dušan Bajević 29

7. Aleksandar Mitrović 28

8. Todor Veselinović 28

- Čast mi je što sam u tom društvu, sigurno je da sam srećan, ali ekipa je najbitnija. Ne opterećujem se time. To su sve velika imena na listi, ne bih sebe da poredim sa njima. Na meni je da nastavim da radim - izjavio je Mitrović i osvrnuo se na meč protiv Luksemburga:

- Dali smo golove na vreme, rešili utakmicu. Dobio sam dve lepe asistencije da pogodim mrežu, možda sam mogao još koji, ali najbitnije je da se reprezentacija vratila na pobednički put. Lepa pobeda, zadovoljan sam - zaključio je napadač Fulama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading