Fantastična utakmica na Marakani: Zvezda sa dva penala u tri minuta preokrenula protiv Inđije i slavila pred put u Minhen!

Autor:

Sport

14.09.2019

17:57 >> 18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Inđiju 2:1 na domaćem terenu u osmom kolu Linglong Tire Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov je sa dva gola iz penala doneo pobedu Crvenoj zvezdi

Prva prilika na utakmici pred golom Inđije viđena je već u drugom minutu utakmice.Van la Para se našao u prilici posle dodavanja Ivanića, ali je izblokiran. Usledio je korner bez opasnosti po gol Prekovića.

U 10. minutu slobodan udarac za domaće sa nekih 25 metara, iskosa sa leve strane. Jovančić je bio u solo prodoru, oborio ga je Rogač, a Van la Para izveo prekid. Njegov centaršut završio je u gol autu. U 12. minutu, prvi korner za goste. Izveo ga je Dimitrov, ali otklonjena je opasnost po gol Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Radživ Van la Para

Samo pet minuza Jedan od opasnijih napada crveno-belih do sada. Van la Para je kombinovao sa Rodićem, ovaj centrirao, a od svega korner. Garsija je izveo udarac iz ugla, međutim ispred Pavkova reaguje defanzivac Ilić.

Jovančić je dobio opomenu za prvi start. Prekinuo je kontru Inđije, a sudija Stojiljković mu je progledao kroz prste. Za sada još bez kartona na obe strane. U 21. minutu treći udarac iz ugla za domaće. Zvezda pojačava ritam u poslednjih par minuta. Slab centaršut Garsije...

Tri minuta kasnije, definitvno najbolja prilika do sada za Zvezdu. Odlično su kombinovali Van la Para i Garsija, ali ipak nema gola. Holanđanin je odlično probio po levom boku, pronašao Garsiju pred golom, ali je Preković izašao kao pobednik. U nastavku akcije atraktivan pokušaj Van la Pare, međutim pored gola.

Domaćin ima problema u organizaciji igre, a gosti seku akcije rivala sitnim faulovima. Period slabijeg tempa utakmice...

RepublikaFoto: Starsport

Hladan tuš za navijače domaćeg tima u trideset i petom minutu utakmice! Inđija vodi 1:0, strelac Branislav Tomić. Fenomenalan pogodak sa 25 metara. 

Lopta se odbila Tomiću pošto su je  izbacili defanzivci Zvezde, a onda je vezista zeleno-belih odapeo strelu i uhvatio Borjana na krivoj nozi. Prvi šut ka golu Zvezde, i odmah gol.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje gostiju posle gola

Posle ovog gola, videli smo po jednu opasnu priliku sa obe strane, ali bez opasnosti za golmane Prekovića i Borjana. 

Na kraju, posle prvih četrdeset i pet minuta igre na stadionu Rajko Mitić, Inđija vodi 1:0.

Kako je krenulo drugo poluvreme, tako smo videli i prvu izmenu na utakmici. Milan Gajić je ustupio mesto Tomaneu, Zvezda sa trojicom pozadi i dvojicom napadača.

Opasna Inđija na otvaranju drugog poluvremena. Milosavljev se našao u prilici, ali je njegov udarac lako ukrotio Borjan. Istog momenta Milosavljev se povredio i pokazao da ne može da nastavi meč.

Fudbaleri Crvene zvezde su u prvih petnaest minuta drugog poluvremena krenuli ofanzivno, plesali oko gola Milivoja Prekovića, ali nisu uspeli da inicijativu pretvore u pogodak.

Na isteku sat vremena igre malo je nedostajalo da Inđija udvostruči prednost. Kakve su samo šanse imali Brana Ilić i Tomić... Razvili su gosti kontru i umalo iskoristili veliku prazninu u Zvezdinoj odbrani.

Nakon ove prilike gostiju, fudbaleri Zvezde su ponovo krenuli napred i upisali osmi udarac iz ugla, ali kao u prvom poluvremenu, bez velike opasnosti po gol Prekovića.

Drugu izmenu, Vladan Milojević je izvršio u 67. minutu, Mirko Ivanić je ustupio svoje mesto Milošu Vuliću.

RepublikaFoto: Starsport

U poslednjih deset minuta utakmice na stadionu Rajko Mitić, videli smo još jednu izmenu u redovima prvaka Srbije. Debitant Van La Para je ispraćen aplauzima izašao iz igre, na terenu je Aleksa Vukanović.

U 87. minutu penal za Zvezdu. Vukanović je oboren, ali očigledno izvan kaznenog prostora. Precizan sa jedanaest metara bio je Milan Pavkov, iako je golman Preković "ocenio" i pogodio stranu - 1:1!

Tri minuta kasnije, novi penal za prvaka Srbije! Pogrešio je golman Preković, nije želeo odmah da hvata loptu ili da je ispuca, na kraju mu je loptu uzeo Garsija. On je napravio novu grešku, kada je srušio Argentinca, a sudija ponovo pokazuje na belu tačku.  

RepublikaFoto: Starsport
Milan Pavkov je dva puta savladao golmana Prekovića

Siguran sa "kreča" ponovo je bio Milan Pavkov koji je tako doneo preokret i pobedu od 2:1.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

U narednom, devetom kolu gledaćemo večiti derbi, Crvena zvezda gostuje Partizanu, dok će Inđija dočekati aktulenog vicešampiona Srbije, Radnički iz Niša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading