Tončev: Lala laže, nismo nameštali!

Autor:

Sport

16.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ovoga mi krsta, ovoga mi krsta, svaku nameštenu utakmicu - sve ću reći", zagrmeo je Nenad Lalatović na gostovanju svom nekadašnjem klubu Radničkom iz Niša. Vojvodina je slavila na Čairu sa 2:1, ali je ponovo u centru pažnje bio temperamentni stručnjak koji je izazvao novi zemljotres u srpskom fudbalu.

RepublikaFoto: FK Radnički Niš
Ivica Tončev i Nenad Lalatović

Njegove optužbe su ozbiljne, o tome ne bi trebalo da raspravljaju samo tela Fudbalskog saveza Srbije već i istražni organi države, a prvi čovek Radničkog Ivica Tončev u kratkom razgovoru za Srpski telegraf poručuje da njegov doskorašnji zaposleni ne govori istinu.

- Nisam čovek koji komentariše gluposti. Ne interesuje me šta priča Nenad Lalatović. FSS mu je dao priliku da progovori, pa neka je iskoristi. Kome se obraćao? Pa to morate njega da pitate. Radnički je odigrao svaku utakmicu pošteno i časno. To je sve što ću reći - izjavio je predsednik Nišlija, kome je ta funkcija zamrznuta.

ČARŠIJSKE PRIČE

Niški superligaš neretko je bio tema čaršijskih priča o nameštaljkama, ali nikada išta konkretno nije dokazano. Čak se šuškalo da Nenad Lalatović, koji je često odsustvovao sa klupe Radničkog, nije vodio neke mečeve jer su ishodi unapred bili poznati. Ali, to je ostalo na nivou kuloarskih razgovora. Dok kamere nisu uhvatile Nenada kako se obraća ljudima iz lože Čaira.

Dva su primera gde su utakmice Radničkog bile pod ozbiljnom lupom kad je reč o regularnosti. Prvi put - u martu prošle godine, kada je sudija Srđan Obradović dosudio dva penala za Spartak, od kojih je drugi bio van svake zdrave logike, a snimak spornog momenta obišao je čitavu planetu jer nikom nije bilo jasno zašto je arbitar pokazao na belu tačku. Tada Nišlije s klupe nije predvodio Lalatović, već Dragan Antić. Pripadnicima MUP Srbije ništa nije bilo smešno, pa je Obradović priveden zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj.

PENAL I AUTOGOL

Druga bizarna utakmica odigrana je u novembru 2018. Proleter je na "Karađorđu" protiv Nišlija vodio sa 1:0 na poluvremenu, a onda je Zarija Lambulić za minut napravio komičan penal i postigao još neverovatniji autogol, pa je utakmica kladioničarskim rečnikom ušla iz keca u dvojku. Reagovala je tada i Evropska fudbalska unija (UEFA), koja je na Terazije 35 poslala dopis da se radi o sumnjivom meču koji vredi ispitati. Dokazi da je meč neregularan nikad nisu pronađeni.

RepublikaFoto: Starsport

Lalatović bez komentara

Trener Vojvodine Nenad Lalatović moraće mnogo toga da objasni javnosti, koja iščekuje njegov odgovor i objašnjenje za sve što se dešavalo u Nišu. Lalatović do zaključenja ovog broja nije odgovarao na pozive novinara Srpskog telegrafa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading