Jugović: Bajern? Nama je bilo svejedno sa kim igramo

Autor:

Sport

17.09.2019

07:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Jugović prisetio se u razgovoru za Kurir mečeva njegove šampionske generacije sa Bajernom.

RepublikaFoto: youtube.com/TV Subotica
Legendarni vezista veruje da Zvezda može da parira Bajernu

Tim koji je 1991. godine osvojio titulu šampiona Evrope u polufinalu je u dvomeču savladao Bajern, ali kako se priseća Jugović taj tim nije imao strahopoštovanje prema Bavarcima.

- Bio sam veoma mlad 1991. godine, ali se dobro sećam velike euforije pred meč s Bajernom u Minhenu. Bili smo toliko samouvereni, sigurni u sebe i svoje mogućnosti, da nam je bilo sasvim svejedno s kim ćemo od evropskih velikana igrati. Osećali smo da smo jaki", priseća se Jugović u razgovoru za Kurir.

On naglašava da su utakmice sa Bajernom bile ključne čak i za kasniji tok karijera njegovih saigrača.

- Mnogi od mojih saigrača želeli su da se iskupe za poraz od Kelna, koji je došao četiri godine ranije. Zato je pobeda nad Bajernom za većinu bila kao melem na ranu. Kad dođu tako velike utakmice, ne razmišljaš mnogo, igraš da daš sve najbolje od sebe. Mi smo zavisili sami od sebe na terenu, dobro smo se poznavali i, što je najvažnije, verovali smo jedni u druge. Nije mala stvar dobiti Bajern u Minhenu. Ta utakmica nije bila samo preokret na terenu već i prekretnica u mentalitetu srpskih fudbalera. Shvatili smo posle te utakmice da možemo pobediti Nemce i doći do cilja, a to je bilo osvajanje Kupa šampiona - kaže Jugović.

Što se tiče utakmice u sredu od 18 časova, Vladimir Jugović svoje nade polaže u Vladana Milojevića.

- U fudbalu je najvažniji kolektiv i Vladan Milojević to zna. Crvena zvezda drugi put zaredom igra u Ligi šampiona! Ljudi, pa to je ogroman uspeh! Ponovo će se odmeriti s najboljima i videti gde je. Ono prošle godine bilo je odlično. Nadam se da mogu i korak više. Što se tiče rezultata, ne mogu da gledam u pasulj. Zeleni teren je za sve isti, kreće se od 0:0 i 11 na 11.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading