Priština traži od UEFA da zabrani utakmicu Trepča - Crvena zvezda!

Autor:

Sport

17.09.2019

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez tzv. Kosova pobunio se nakon što je žreb Kupa Srbije spojio ekipu Trepče sa Crvenom zvezdom. Kako se navodi, njihovi funkcioneri pokušaće da zabrane ulazak igrača crveno-belih na teritoriju nepostojeće države.

RepublikaFoto: Starsport
"Delije"

Podsetimo, Fudbalski savez takozvane države Kosovo (FSK) je još ranije najavio da neće dozvoliti utakmice koje organizuje Fudbalski savez Srbije (FSS) na teritoriji Kosova, otud i nova reakcija posle žreba koji je odredio da srpski šampion igra protiv Trepče na teritoriji Kosova.

Utakmica između Zvezde i Trepče trebalo bi da se odigra 25. septembra u Zvečanu, a prištinski portal "Lajmi.net" navodi da bi učešće Trepče bilo – nelegalno.

Pre tri nedelje, kako se navodi, prištinski dnevni list "Gazeta Ekspres" je od generalnog sekretara FSK Erola Salihua zatražio stav o učešću srpskih klubova sa Kosova u takmičenjima Srbije. Salihu je rekao da će vlasti na Kosovu morati da preduzmu neke korake, ako UEFA ne zabrani te utakmice.

- O tome smo takođe obavestili policiju. Ako ne odgovore, verujemo da vlada neće dozvoliti da klubovi dođu iz Srbije, jer je to protiv Ustava zemlje - rekao je Salihu, prenosi "kosovo-online.com".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading