Federer zavidi Đokoviću na jednoj stvari: Iznenađuje me...

Autor:

Sport

18.09.2019

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer kaže da ga najviše impresionira opuštenost Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Švajcarac je nabrojao zbog kojih osobina izuzetno poštuje srpskog tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

- Za mene je bilo emotivno da provedem nedelju dana sa Nadalom i Đokovićem. Rafa je toliko intenzivan. Kako pronalazi ravnotežu? U suprotnom bi poludeo. Jednostavno, on je opušten kad se trening završi. Iznenađen sam bio time kako uvek traži svoju šansu, riternira i daleko iza linije i bliže, i slajs i top spin- rekao je Federer. 

Švajcarac smatra da ima dosta sličnosti sa najvećim rivalima...

- I Đoković je opušten. Slični smo. Kako bi imao uspeha, moraš da budeš opušten – igramo toliko mečeva, 50 do 100, nije kao boks gde imaš meč-dva godišnje. Pet minuta pre meča moraš da si opušten. Ono što me je kod Đokovića najviše iznenadilo jeste jasnoća sa kojom želi da pobedi. Kao da kaže sebi: "Ovako ću igrati i imaću uspeha". Takođe i njegova rutina – kako i kada jede, sve mora da bude kako treba. To poštujem mnogo- rekao je treći reket sveta.


Federer ima 20 Gren slem titula, jednu više od Nadala i četiri više od Đokovića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading